Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlıktan özel okullarla ilgili önemli karar: Önümüzdeki sezon ücretsiz olacak

Türkiye’deki özel okullarda yaşanan sıkıntılar velilerin cebini zorlarken Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir düzenlemenin yürürlüğe gireceğini açıkladı. 

Türkiye'deki özel okullarda yaşanan

Türkiye’deki özel okulların yüksek fiyatı velilerin düşündürürken, öğrencileri de meraklandırıyor. Ekonomik sıkıntıların ciddi şekilde hissedildiği ülke genelinde, maaşlar yüksek enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. TÜİK’in enflasyon verilerinde en fazla zamlanan sektör arasında gelen eğitime yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir düzenleme geldi.

Özel okul ve kurumlara dair 16 Şubat’ta yeni hükümlerin getirildiği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenlemeler çerçevesinde özel okullara ilişkin olarak “Derslerde, Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulmasını sağlamak”  yönünde düzenleme yer alıyor.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

AA’nın bilgisine göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sezon dağıtılan ders kitaplarına yönelik düzenleme de bulunuyor.  Okullarda dağıtılan kitaplar, özel okullarda eğitim alan öğrencilere de verilecek. Bakanlık, öğrencilere ulaşması adına çalışmalarını hızlandırırken, “Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması esastır” hükmü getirildi.

ÜCRETSİZ VERİLECEK

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği YKS’nin yanı sıra ortak sınavlara da katılacak öğrenciler için bu konun önem taşıdığına dikkat çekilirken, bakanlık tarafından hazırlanan ders kitaplarının kaynak olarak alınacağı belirlendi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı özel okulları ders kitaplarından dolayı yeni sezonda denetim altına alacak ve bakanlık tarafından verilen kitapların ücretsiz olup olmadığını denetleyecek. Bakanlık, tüm özel okullara öğrenci sayısı kadar ders kitabı gönderecek.

DENETİM ALTINA ALINACAKLAR

Özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçrirmeye hazırlandığı kitapları uygulamayan özel okullara ise yaptırımda bulunacak. Olayın tekrarı durumunda ise brüt asgari ücretin 20 katına kadar para cezası ve kurum açma izni ile çalışma ruhsatının iptalini de göz önüne alabilecek.