Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Baki Özdemir: Gençlik kollarında siyaset yapıyorsan protokolden liderlik yapamazsın. Omuz vereceksin!

AK Parti İl Gençlik Kolları eski Başkanı Baki Özdemir, Nokta Gazetesine yaptığı ziyarette adeta içini döktü. Bugüne kadar mevcut yönetimden vefa görmediğini, bunu da beklemediğini kaydeden Özdemir, “Gençlik kollarında siyaset yapıyorsan liderliği protokolden değil, tribünden yapacaksın” dedi

AK Parti İl Gençlik

AK Parti İl Gençlik Kolları eski Başkanı Baki Özdemir, Nokta Gazetesini ziyaret etti. Görevden ayrıldıktan sonra yaşadıklarıyla ilgili adeta içini döken Özdemir, “Vefa görmedik. Artık görmeyi de beklemiyoruz” dedi. Büyük kongrenin ardından sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla gündeme gelen Özdemir, İl Gençlik Kolları yönetiminde gördüğü hataları ve çözüm önerilerini anlattı. Özdemir bir mesajı da eski gençlik kolları başkanlarına verdi. Özdemir, “Ben olsam katılmazdım” dedi. İşte Baki Özdemir’in o açıklamaları:

BÜYÜK KONGREYİ YORUMLADI

İlk olarak geçtiğimiz hafta gerçekleşen kurultay delegesi olduğu AK Parti Büyük Kongresi hakkında konuşan eski başkan Özdemir, “AK Parti için gelenek haline gelmiş bir heyecan ve coşku vardı. Bakıldığı zaman diğer partilerdeki tartışma ortamlarından ziyade tek adayla Cumhurbaşkanımızı desteklediğimiz bir kongre gerçekleştirdik.

“BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Şehrimizden 4 tane MKYK üyemiz listede yer aldı. Bu Kocaeli için sevindirici bir haber. Temsiliyet noktasında bizleri mutlu etti. Merkez Disiplin Kurulu’nda da geçmiş dönemlerde Kocaeli teşkilatlarında yer almış bir kişinin olmasıyla 5 kişi listede oldu ve bizleri mutlu etti” dedi.

O PAYLAŞIMI AÇIKLADI

Özdemir, büyük kongre sonrası sosyal medya hesabından “Maşallah Kocaeli, bende size aşığım gençler” sözleri yerini; Kocaeli yerinde mi? Sorusuna bıraktı. Emeği geçenlere teşekkürler” paylaşımını yapmıştı. Bu yazıyı yazma gereğini açıklayan Özdemir, “Şöyle bir gerçek var. Tabi ki bir gençlik kolları teşkilatının çalışmasını bir kongre atmosferine bağlayamayız.

“BU BİR KISTAS DEĞİL”

Fakat artık kongrelerde her zaman oluşmuş bir algı var. Bu nedir ‘Kocaeli her zamanki yerinde’, ‘Maşallah Kocaeli’ sözleri biz bu sözleri görev yaptığımız süre boyunca defalarca Cumhurbaşkanımıza söylettik. Tabi ki bu bir kıstas değil. Ama o ambiyans ile bütünleşmiş bir şey.

“COŞKUYU GÖREMEDİK”

O yazıyı neden yazma gereği duydum. Baktığım zaman katılımla alakalı bir düşüş gördüm. Fakat çok kötü değildi katılım. Ama o katılımı ifade edecek coşkuyu göremedik. Yani burada gençlik kolları başkanının, MKYK üyesinin oradaki genç arkadaşlarla omuz omuza olması gerekiyor.

“BAZI EKSİKLİKLER VARDI”

Oradaki arkadaşlarla omuz omuza olursun oradaki heyecanı coşkuyu iliklerine kadar hissedersin o zaman oradaki arkadaşlara sahip çıkmış olursun. Öyle MKYK üyeliği protokolden yapılmıyor. İl gençlik kolları başkanlığı orada arkadaşlara sahip çıkılarak yapılıyor. Yapmadı demiyorum. Ama demek ki bir noktada bazı eksiklikler var ki o coşkunun eksikliğini hissettik.

“KEŞKE KOCAELİ HER ZAMANKİ YERİNDE OLSAYDI”

Bugün baktığımız zaman Gaziantep, Trabzon, Bursa gibi şehirler çok coşkuluydu. Ama o atmosferi Kocaeli’den bulamadık. Sayın Cumhurbaşkanımız 2 kere üst üste tekrarladı “Kocaeli yerinde mi?” diye. Keşke Kocaeli her zamanki yerinde olsaydı. Biz bunlara alışığız. Bu bizden öncede böyleydi.

“KİMİN PARMAĞI VARSA…”

Kurucu gençlik kolları başkanı Şemsettin başkanımızla, Yasin Özlü başkanımızla, Yusuf Akın başkanımızla, Ercan Azak başkanımızla ve Emre Kahraman başkanımızla birlikte bu coşkuyu ve gönül bağını kurdular. Maalesef bu kongrede bunu göremedik. Gerçekten üzüldüm çünkü bu bir gelenekti. Bu geleneğin bozulmasında kimin parmağı varsa emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedim.

“BİZ DAHA İYİLERİNİ GÖRDÜK”

Bunu söylerken o kongreye giden gece yolculuğu yapıp emek gösteren arkadaşlarımızın emeğine saygısızlık yapmak değil bu. Sadece biz daha iyilerini gördük, daha iyilerine alışığız ve daha iyilerini yapmaları gerektiği için bir özeleştiriydi” ifade etti.

“O COŞKU TRİBÜNDEN BAŞKA YERDE HİSSEDİLMEZ…”

Paylaşımının ardından video paylaşan AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mehmet Ceran’ın ‘Teşekkür’ü aldık’ açıklamaları hakkında da yorum yapan Özdemir, “Kimlerin paylaştığını bilmiyorum. Gazete haberiyle bilgi sahibi oldum. Çok önemli değil. Zaten onu paylaşan arkadaşın o anda salonda nerede yer aldığını sormak gerekiyor. O anki coşku tribünden başka yerden hissedilmez.

“GÜZEL ÖVGÜLER ALDIK”

Aşağıdan yukarı fotoğraf çekmekle anlaşılmaz. Ben iki kere bu teşkilatı 1 hafta arayla götürdüm Ankara’ya pandemi döneminde gittik. Cumhurbaşkanımızdan çok güzel övgüler aldık. Fakat ben gençlik kolları genel başkanından hiç teşekkür almadım. Tabi ki teşekkür ettiyse kutlamak gerek” dedi.

“BİZE YAKIŞMAYACAK GÖRÜNTÜLER…”

AK Parti İl Gençlik Kolları yönetiminde ne gibi sorunlar gördüğü ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini sorduğunuz Baki Özdemir, “Esasında gençlik kollarının içerisinde problem olabilir. Genç arkadaşlarımız hatalar yapabilir. Fakat bu hataları samimi bir şekilde kapatıp genç arkadaşlarımızı geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Tabi ki hatalar olacak. Ama bunlar kendi içimizde çözülmeli. Bunu dışarı lanse ettiğimiz zaman bize yakışmayacak görüntüler ortaya çıkabiliyor.

“BUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”

Biz hiçbir zaman içeride yaşadığımızı dışarıya lanse etmememiz gerekiyor. O aile ortamını içeride yaşamak gerekiyor. Bu Kocaeli teşkilatlarında hep böyle olmuştur. Yani tabiki de seçimin görünen yüzü gençlik olacaktır. Sahaya damgasını vuracak yapı gençlik kollarıdır her zaman. Kocaeli’de gençlik adına her zaman çalışma var. Arkadaşlarımızın bunu değerlendirmesi gerekiyor.

“YEPYENİ BİR KADRO VAR”

Ben bunu yapabileceklerine inanıyorum yepyeni bir kadro var. Bizim dönemimizde görev yapan arkadaşlardan fazla kimse kalmadı. Ümit ediyorum ki 31 Mart yerel seçimlerinde en güçlü destek Kocaeli gençlik kollarından gelir. Tabi ki hatalar var. Ama hataları düzeltecek olan bugün ki yönetici kadrolarıdır.

“HEPSİ BİZİM ABİMİZDİR”

Biz Şemsettin Ceyhan ile çalıştık Şemsettin Ceyhan, Baki benim adamım diyemez.
Abdullah Eryarsoy ile çalıştık benim adamım diyemez. Mehmet Ellibeş ile çalıştık o da benim adamım diyemez. Hepsi bizim abimizdir. Baki Özdemir teşkilatın adamıdır. Benim tavsiyem budur. Kendi bildikleri doğruları yaparsalar ben başarılı olacaklarını inanıyorum. Samimiyetin açamayacağı kapı yoktur” dedi.

“SAYGI DUYMAK GEREKİR”

Eleştirilerden faydalanmak gerektiğinin de altını çizen Özdemir, “Birçok eleştiriyi takip etmek gerekiyor. Çünkü yapıcı bir hale gelebilir. Buradan çıkarılması gereken mesaj önemli. Bir noktaya eleştirili yapılıyorsa buna hücum edilmemelidir. Saygı duymak gerekir. Ama ben bu eleştirilere açık olmama noktasını gençliğe bağlıyorum. Bazı noktalar var ki kabul edemiyorsan emeklerine bakıyorsun. Konduramıyorsun. Ama eleştirilere açık olmak lazım.

“ŞU ANDA GÖRÜŞMÜYORUZ”

Mevzuları kişiselleştirmeden eleştiriye açık olmak lazım. Bugün gençlik kolları başkanlığı yapan arkadaşım benim çok emek verdiğim yanımda görev yapan bir arkadaşımdı. Fakat biz görüşmüyoruz şu anda. Kendisi görev ona verildikten sonra ziyarette bulundu. Yapmış olmak için yapılmış bir ziyaretti. Tabi ondan sonrası geçmiş dönem gençlik kolları başkanlarımız bir araya geldi.

“TEŞKİLAT İÇİN BEDEL ÖDEDİK”

Tabi ben o masaya bir tane gençlik kolları başkanlarının davet edilmediğini bilseydim katılmazdım. Bu toplantıya kendisi bizi davet etmedi. Bu toplantı iki kere yapıldı ve ikisinde de davet yapılmadı. Biz bu teşkilat için her zaman taşın altına elimizi menfaatsiz soktuk. Ne olur diye düşünmedik. Farklı yerlerden akıl almasına gerek yok. Kendisi bizim ne kadar emek verdiğimizi çok iyi biliyor.

“BEDELİN KARŞILIĞINI GÖREMEDİK”

Hatta birkaç yerden bana geri dönüş oldu. ‘Sen toplantıya davet edilmişsin sen gitmemişsin” diye. Ben teşkilatçı bir adamım davet edilseydim giderdim. Karşılaştığım tabloda şunu görüyorum, verdiğimiz emekler görülmemiş, yok sayılmış. Karşılığını görmedik. Plaket beklemiyoruz ama bu bir vefaydı. Bu vefayı göremedik. Bundan sonra göstermelerine gerek yok. Böyle bir vefa beklemiyoruz artık” sözlerine yer verdi.

“RESMİ BİR GÖREVİM YOK”

Adaylıkla ilgili bir düşüncesinin olmadığını dile getiren Baki Özdemir, “Üniversite başkanlığıyla başlamış olduğum gençlik kolları serüvenim il yöneticiliği, başkan yardımcılığı, başkan vekilliği, merkez karar yönetim kurulu üyeliği ve il gençlik kolları başkanlığı ile devam etti. Şu anda teşkilat alanında resmi bir görevim bulunmamakta. Fakat bu saymış olduğum görevlerin hiçbirine aday olmak nasip olmadı.

“AKTİF BİR DÜŞÜNCEM YOK”

Teşkilatımız uygun gördü. Bizde en iyisini yapmak için gayret gösterdik. Teşkilatımız bir görev verirse yine başımızın üstüne yeri vardır. Elimizden gelen gayreti gösteririz. Fakat aile hayatına ve iş hayatına alışmadım değil. O yüzden çok aktif bir düşüncem yok. Ama gelecek olan her görevin başımızdan üzerinde yeri vardır” söyledi.