Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Arda Musaoğlu

BAL statüsü mü adaletsizliğin zirvesi mi!

Dünya’da eşi benzeri olmayan bir statü ne yazık ki Türkiye’de Bölgesel Amatör Lig’de uygulanıyor. Bunu statü diye yazıp uygulamaya koyarken ne düşünüldü inanın çok merak ediyorum. Merak ettiğim diğer bir konu aradan geçen yıllara rağmen neden kimsenin bunu değiştirmediği. Aslında cevap basit… Yukarıda bu kadar kavga varken aşağılar kimsenin umurunda değil. BAL 2. Grup’ta ciddi maddi sorunlar yaşayan ve şampiyonluk iddiası olan Feriköy hem Gebzespor’u, hem de Çorlu’yu sahasında mağlup etmişti. Ligi 5. sırada bitiren Feriköy 53 puanla ligden düşerken, aynı grupta 18 puanla 13. sırada bulunan Sarayspor baraj maçı ile ligde kalabilir. BAL 5. Grup’ta Kumluca 50 puanla 4. bitirdiği ligde düşmemek için baraj maçı oynarken aynı grupta 12. sıradaki 8 puanlı Sivaslı Belediyespor’a da bu hak verildi.

BAL 7. Grup’ta son 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik alıp 52 puanla ligi 3. sırada bitiren Ömeranlıspor düşmemek için baraj maçı oynarken, aynı grupta sezonu 29 puanla 12. sırada bitiren Suvermez Kapadokya yine baraj maçı oynayacak
BAL 8. Grup’ta 56 puanla 3. sırada ligi bitiren Kilis Belediyespor baraj maçı oynayacak. Bitti mi ? Elbette bitmedi. Statü daha da saçmalayarak devam ediyor.
BAL 9. Grup’ta ilk devreyi lider sezonu ikinci sırada bitiren Bitlis Özgüzeldere yerel amatöre düşmemek için baraj maçı oynayacak. Tıpkı aynı grupta 15 puanla 13 takımlı ligi 11. sırada bitiren Yeşil Varto gibi. BAL 11. Grup’ta liderin 2 puan gerisinde ligi 2. sırada bitiren 12 Bingölspor yerel amatöre düşmemek için baraj maçı oynayacak. Tıpkı aynı grupta 18 puanda 13 takımlı ligi 11. sırada bitiren Dersimspor gibi. BAL 12. Grup’ta lideirn 2 puan gerisinde 58 puan ligi 3. sırada bitiren Kastamonu İl Özel İdare, tıpkı aynı grupta 24 puanla ligi 11. sırada bitiren Çankırı Saray gibi baraj maçı oynayacak. Yani 2. olan takımla 12. olan takıma reva görülen son aynı.

Ne kadar ADİL! değil mi ? Feriköy 53 puanla küme düşen takımlar arasında en yüksek puan alan takım olurken 12 Bingöl 62 puanla baraj maçı oynayacak takımlar arasında en yüksek puanı alan takım oldu. Polatlı 58, Niğde Belediye 61, Çayeli 61 ve Türk Metal 60 puanla şampiyon olup 3. Lig’e çıkarken 12 Bingöl’ün 62 puanla baraj maçı oynayacak olması size saçma gelmiyor mu ? Birçok ikinci lig takımında bile olmayan tesislere sahip Kullarspor 50 puanla, ilk iki sıradaki Çorlu ve Gebze’yi yenen Feriköy 53 puanla küme düşerken 26 maçta 8 puan alabilen Sivaslı Belediyepor’un baraj maçı ile ligde kalma şansının olması kimseyi rahatsız etmiyor mu ? Şimdilik burada bitirip gelişmeleri izleyeceğim. Daha yazacak anlatacak çok şey var.

Bu ligin bu şekilde tescil edilmesi Türk futbolunun geleceği açısından çok yanlış olacaktır. Hiçbir zaman oyun devam ederken kuralların değişmesinden yana olmadım. Ama durum farklı o yüzden bu yanlışın acilen düzeltilip ligin o şekilde tescil edilmesini ve statünün adil bir şekilde yeniden düzenlenmesini bekliyorum.

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. Bu sonucu bilerek bu takımlar bu maçları oynadılar. Bu tepkinin lig başında verilmesi ve hatta top yekün maçlara çıkmaması gerekirdi. Şimdi ne söylesek boş. Harcanan onca para, emek bu saçmalıktan dolayı heba oluyor. Bu lig acilen iptal edilip, revize edilerek tekrar ele alınmalı. Bu kulüpler paraları yolda bulmuyor. TFF lisans ücretlerini vs alırken alıyor, ceplerine koyuyor ama çözüme gelince üç maymunu oynuyor malesef

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER