Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Balık yemek keyifli de o kılçıklar başa bela: Boğazınıza balık kılçığı kaçarsa bunu yapın

Balık hem faydalı hem de lezzetli yiyecekler arasındadır. Ancak boğazınıza balık kılçığı kaçtığı takdirde yemeğiniz kabusa dönebilir. Balık kılçığından kurtulmak için bu yöntemler denenebilir.

Balık hem faydalı hem

Türkiye, balık çeşitleri açısından zengin bir ülkedir. Mevsimine göre farklı türde balıklar, sofralardan eksik olmaz. Hamsi, palamut, lüfer gibi farklı balıklar, kendilerine has şekilde pişirildikten sonra sofralara gelir. Ancak balık yerken birçok kişi, kılçıkların boğazlarına kaçmasından korkar.

Bazı balıklarda yoğun miktarda kılçık bulunur. Bu nedenle yerken dikkatli olunmalıdır. Ancak bazen ne kadar dikkat etseniz de balık kılçığı gelip boğazınıza oturabilir. Bu durum, bazen çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

BOĞAZA KAÇAN KILÇIK, ÖLÜME YOL AÇABİLİR

Balık yerken boğazınıza kılçık kaçması halinde ölüm meydana gelebilir. Kılçık kaçması durumunda öksürükle çıkarma yöntemi denenebilir. Ancak bu yöntemde başarılı olunamadıysa hekime başvurulmalıdır. Heimlich manevrası da kılçıktan kurtulmak için tercih edilebilir.

BALIK KILÇIĞINDAN KOLAYCA KURTULMA YOLLARI

Patates püresi ile balık kılçıklarını çıkarmak mümkündür. Patates püresi ile kısa bir sürede kılçık çıkarılabilir. Patates püresinin yanı sıra muz da kullanılabilir. Ancak bu yöntemler işe yaramadığı takdirde uzman bir hekime başvurulmalıdır.

Balık kılçığının boğazınıza kaçması durumunda kulak burun boğaz hekimine görünebilirsiniz. Gerekli durumlarda hastanelerin acil servislerine başvurulabilir.

BALIK YEMENİN FAYDALARI

Balık yemenin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

-Balık yemek, bağışıklık sisteminin korunmasına katkıda bulunur.

-İçerisinde bulunan Omega 3 yağları, kan şekerinin düzenlenmesinde fayda sağlar.

-Balık yemek, kişilerin zekâ gelişimine olumlu katkı sunar.

-Kalp sağlığının korunması açısından oldukça faydalıdır.

-Kemiklerin güçlendirilmesine yardımcı olur.

-Hücre onarımını destekler.

-Diyabet tehlikesinin azaltılması noktasında etkilidir.

-Alzheimer riskini düşürür.

Balığın faydalarından yararlanmak için yeterli miktarda tüketilmesi önemlidir. Haftada iki kere olacak şekilde balık tüketilebilir. Bu sayede tüm faydalardan yararlanılır. Balık tüketmeden önce tazeliğinden emin olunmalıdır. Bayat balıklar, zehirlenmelere yol açabilir. Bu nedenle satın alma sırasında balıkların rengine, gözlerinin canlılığına dikkat edilmelidir. Balık, çabuk bozulan bir besindir. Bu nedenle bozulmadan önce tüketilmelidir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başrollerinde Demet Evgar, Buğra Gülsoy
Sıradaki Haber Bahar Dizisi Yeni Sezon İlk Bölüm Hangi Kanalda? Bahar 17. Bölüm Hangi Canlı Yayın Linkinde?