Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Barajda sular azaldı! Eski köprü ortaya çıktı

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi, yüzde 28’e geriledi. Su takviyesine rağmen seviyedeki düşüş devam ederken, baraj inşa edildiğinde sular altında kalan köprülerden biri yeniden görünmeye başladı.

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının

 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Başiskele’deki Yuvacık Barajı’nda, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü’ne göre su seviyesi yüzde 28 doluluk oranıyla 14 milyon 580 bin metreküpe geriledi. Toplam kapasitesi 51 milyon metreküp olan bu barajda, az yağış ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle su seviyesinde ciddi bir düşüş yaşanıyor.

SAPANCA GÖLÜ’NDEN SU TEMİNİ

Sapanca Gölü’nden sağlanan su takviyesine rağmen, barajdaki su miktarındaki azalma devam ediyor. Bu düşüşle birlikte, barajın inşası sırasında sular altında kalan köyleri birbirine bağlayan bir köprü ile su kemerinin kalıntıları yeniden ortaya çıktı. Su seviyesinin düştüğü alanlarda toprak çatlaklarının oluştuğu görülürken, köprünün bulunduğu bölgedeki su seviyesinin de oldukça azaldığı dikkat çekiyor.

‘YAĞIŞ OLURSA BİR SIKINTI YAŞAMAYIZ’

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Sapanca Gölü’nden su alımının sürdüğünü belirterek, “Barajdaki durum normal seviyede. Eğer bu ay ya da gelecek ay yağış olursa, içme suyu ile ilgili bir sorun yaşamayız. Şu anki su durumu, geçen yıl hariç, önceki yıllara göre aynı seviyede ve normal bir seyir izliyor,” ifadelerini kullandı.

‘TASARRUF GEREKLİ’

Sağlık, vatandaşlara su kullanımı konusunda da dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunarak, “Kocaeli olarak su tasarrufuna ihtiyaç duyuyoruz; çünkü su kaynaklarımız sınırlı. Yaklaşık 5 aydır Kocaeli’de yeterli yağış düşmedi. Son yılların en sıcak aylarını geçirdik. İyi ki Sapanca hattını inşa etmişiz; aksi takdirde Yuvacık Barajı’nda sorunlar yaşayabilirdik. Tüm önlemleri alıyoruz, ancak asıl tedbiri vatandaşlarımızın su tasarrufu konusunda alması gerekiyor,” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan
Sıradaki Haber Fatma Kaplan Hürriyet Gülümse Cafe’de! Din görevlileriyle bir araya geldi