Baş Ağrısı İçin Hangi Dua Okunur?

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Baş ağrısı, günlük hayatı olumsuz etkileyen sağlık sorunlarından biridir. Geçici olarak ortaya çıkabilen baş ağrısı, bazen birkaç gün boyunca devam edebilir. Baş ağrısına karşı ilaçlarla ve alternatif tıp ile şifa bulmak mümkündür. Ancak bu tedavilerde her zaman hekim tavsiyesine uyulmalıdır.

Dua da baş ağrısını geçirmek için tesirli yöntemlerden biridir. Duaların mucizevi gücünden yararlanarak başınızdaki ağrıdan kurtulabilirsiniz. Peygamber efendimizin de bu konuda tavsiye ettiği dualar olduğu bilinir. Bu duaların belli sayıda okunması gerekir. Bazı dualar ise başka dualarla bir arada okunduğunda tesirlidir.

Çok Şiddetli Baş Ağrısı Varsa Ne Yapılmalıdır?

Baş ağrısının çok şiddetli olduğu durumlarda hastanelerin acil servislerine başvurulabilir. Bu süreçte dua edebilir ve Allah’tan ağrınızı dindirmesini isteyebilirsiniz. Başka bir arkadaşınızdan, aile bireylerinden sizi okumasını da ağrınızın hafiflemesi için faydalı olabilir.

Migren İçin Okunacak Esmalar Nelerdir?

Baş Ağrısı İçin Hangi Dua Okunur? - Resim : 1

Migren için okunacak esmalar arasında en bilineni “El ğaniy” esmasıdır. Bu esmanın anlamı, Allah’ın hiçbir şeye muhtaç olmadığıdır. Migren kriziniz tuttuğunda bu esmayı tekrar edebilirsiniz. Bu sayede ağrınız bir nebze de olsa hafifler. Migren için duanın yanı sıra karanlıkta uzanmak da faydalıdır.

Peygamberimizin Baş Ağrısı İçin Okuduğu Dua Nedir?

Peygamber efendimizin baş ağrısı durumunda okunmasını tavsiye ettiği dualardan birinin Türkçe açıklaması şöyledir:

“Yüce olan Allah-u Teâlâ’nın adıyla, ağrıyan (başımdaki) her damarın kötülüğünden ve cehennem ateşinin zararından Allah’a sığınırım.”

Bu duanın Arapça Okunuşu ise şu şekilde ifade edilir: Bismillahir kebiri neuzubillahil azimi min şerri ırkın neaarin ve min şşerrin harrin-narin.”

Baş ağrısı durumunda Huvallahüllezi duası olarak adlandırılan bu dua da okunabilir:

“ Huvallahüllezi la ilahe illa hu. Alimul gaybu veşşehadeh hüverrahmanürrahim. Huvallahüllezi la ilahe illa hu, el-Melikül Kuddusuz Selamul Mü’minul Müheyminul Azizul Cabbarul Mütekebbir. Subhanallahi amma yuşrikuun. Huvallahül halikun bariul musavviru lehül esmaul hüsna. Yusebbihu lehuma fissamavati vel ard. Ve hüvel azizul hakim.”

Bu duanın Türkçesi şu şekildedir:

“ O öyle (muazzam) Allah ki ondan başka ilah (asla) yoktur. (Gözle) görülmeyeni, (gözle) görüleni bilir. O çokça esirgeyen, çokça bağışlayandır.”

“O öyle (muazzam, yüce) Allah ki ondan başka ilah (asla) yoktur. Mülkün (herşeyin) sahibi, son derece (kutsal) mukaddestir, selamete ulaştırır (erdirir), güveni sağlayandır, görür (ve aynı zamanda) gözetir, üstündür, zorlu olandır, büyüklükte (eşi benzeri) ortağı yoktur. Allahu Teala müşriklerin ortak koştuklarından (münezzehtir) beridir.”

“O yaratandır, var edendir ve (yarattıklarına) şekil veren Allah (-u teala) dır. En güzel ( en mükemmel) isimler O’nundur. Göklerde ve yerde (yaratılanlar) olanlar, Onu tesbih (zikr) ederler. O, (son derece) üstündür, O, (son derece) hikmet sahibi olandır.”

Ayetel Kürsi Baş Ağrısına Karşı Okunur mu?

Ayetel Kürsi, baş ağrısına karşı etkili olan dualardan biridir. Peygamber efendimiz tarafından Ayetel Kürsi’nin baş ağrısına karşı okunması önerilir. Aynı zamanda çalgılı müzik dinlenmemesi de baş ağrısını hafifletmek için önerilenler arasındadır.

Baş ağrısını önlemek için Ayetel Kürsi ile beraber bazı duaları da okumak gerekir. Felak, Nas, Haşr suresinin son dört ayeti, Yasin ve Bakara sureleri de Ayetel Kürsi ile beraber okunabilir.

Ayetel Kürsi’nin Arapça okunuşu şöyledir:

“Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm,

- lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,

- ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,

- velâ yü-hîtûne bi'şey'im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard,

- velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.”

Ayetel Kürsi’nin Türkçe meali ise şu şekildedir:

“Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

Allah'tan başka hiçbir İlah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutandır. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku.

Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir.

Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar. O'nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek, ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.”

Baş Ağrısına Karşı Fatiha Suresi Okunur mu?

Baş Ağrısı İçin Hangi Dua Okunur? - Resim : 2

Baş ağrısına karşı okunabilecek dualardan biri de Fatiha suresidir. Fatiha suresinin 7 defa okunması, Peygamber efendimizin tavsiyelerinden biridir. Bir hadiste ağrıyan yere el koyularak yedi kez Fatiha okunmalıdır.

Sahabelerin bir kabile reisini Fatiha ile iyileştirdiği rivayet edilir. Başı ağrıyan bir kişi, bu dualarla şifa arayabilir. Ancak baş ağrısının nedenini öğrenmek için bir hekime başvurmak ve gerekli tahlilleri yaptırmak da önemlidir.

Baş ağrısını akupuntur, hacamat gibi farklı tekniklerle de gidermek mümkündür. Aynı zamanda bitkisel çaylar, kremler, macunlar da bu amaçla kullanılabilir. Baş ağrısı, anlık olarak da ortaya çıkabilir. Ani olarak gelişen bir stres halinden ya da uzun süreli açlıktan kaynaklı ağrı oluşması mümkündür.

Baş ağrısının nedenine göre çeşitli ilaçlar, doktor tavsiyesiyle kullanılabilir. Aynı zamanda duaların şifasından da yararlanmak gerekir. Dua etmek için illaki başınızın ağrımasına gerek yoktur. Her zaman sağlıklı kalmak için dua edebilir ve bu konuda Allah’tan yardım dileyebilirsiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız