BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI SON DAKİKA: Karne Hediyesi Başvurusu Nasıl Yapılır 2024? Başarı Teşvik Programı e-Devlet Karne Hediyesi Başvuru Yap

yılın son karne heyecanını yaşayacak olan milyonlarca öğrenciye Başarı Teşvik Programı müjdesi geldi. İlkokul, ortaokul ve liselerde başarılı olan öğrencilere devlet desteği yola çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen Başarı Teşvik Programı başvuru ekranı açıldı. Peki, karne hediyesi başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI SON DAKİKA: Karne Hediyesi Başvurusu Nasıl Yapılır 2024? Başarı Teşvik Programı e-Devlet Karne Hediyesi Başvuru Yap

20 milyon öğrencinin gözlerini çevirdiği Başarı Teşvik Programı başvuru araştırmaları yoğunlaştı. İlk ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60'ına kadar verilecek olan Başarı Teşvik Programı desteği başvuru yolları araştırıldı. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan Başarı Teşvik Programı uygulamasının 2024 yılında takdir teşekkür alan öğrenciler için geçerli olup olmadığı sorgulandı. Peki, karne hediyesi başvurusu nasıl yapılır 2024? İşte Başarı Teşvik Programı e-Devlet karne hediyesi başvurusu ekranı..

KARNE HEDİYESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Takdir teşekkür alana karne hediyesi başvurusu için e-Devlet sisteminden işlem yapılıyor. 14 Haziran Cuma günü 2023-2024 eğitim öğretim yılı son dönem karnelerini alacak olan 20 milyon öğrenciye 10 bin 201 TL teşvik ödemesi yapılacağı söyleniyor ancak resmi bir açıklama yok. Geçtiğimiz dönemde, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60 orana varan tutarda destek vereceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla 2024 yılında takdir ya da teşekkür alan öğrenciler beklentiye girdi.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BU YIL VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2023 yılında uygulanan Başarı Teşvik Programı için, "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar, dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca 4 yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize, aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız. YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak" denildi ancak 2024 yılı için resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Şermin Temur