Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele Belediyesi 19 dönüm satacak!

Salı günü yapılacak Başiskele Belediye Meclis toplantısında Bahçecikte bulunan 19 dönümlük arazinin satışı görüşülecek.

Salı günü yapılacak Başiskele

Muhalefet partililerinin karşı çıktığı madde ile ilgili açıklama yapan CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, satışa muhalefet edeceklerini ifade ederek Bahçecik isminin yaşatılması için mücadele edeceklerini belirtti

Başiskele Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı önümüzdeki Salı günü Belediye Meclis toplantı salonunda yapılacak. 7 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanacağı meclis toplantısının birinci gündem maddesinde yer alan arazi satışı maddesi tartışmalara neden oldu. Bahçecik’te bulunan yaklaşık 19 dönümlük arazinin satışına muhalefet partilerinin şerh koyması bekleniyor. CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman arsa satışı ile ilgili yaptığı arsa satışının geleceğe yönelik rant alanı oluşturacağını ifade etti. 

“İSMİ ÇALINAN EŞSİZ BELDE”

Milli Mücadele döneminde önemli olaylara sahne olan Bahçecik bölgesinin isminin Bahçecik isminin de AK Parti hükümeti tarafından silinmeye çalıştığını ifade eden Acurman, Bahçecik kimliğini de geri alacaklarını ifade etti. Acurman yaptığı açıklamada, “Milli mücadelenin ilimizdeki en önemli noktalarından Bahçecik bölgemizin adı ilçemiz kurulurken rafa kaldırılmış ve günün iktidarı tarafından hiçbir resmi evrakta geçmeyecek şekilde ayrık mahalle isimlerine bölünmüştür. Bahçecik halkının gün geçtikçe bu isimden uzaklaşması için yerel yönetimler elinden geleni yapmaktadır. İlçe kurulurken ismi çalınan insanı eşsiz, güzel ve yeşil beldemiz Bahçecik şimdi de adım adım değerlerini ve daha da ötesi kimliğini yitirmektedir” ifadelerini kullandı. 

“KENTİN CİĞERİNE HANÇER”

Sözlerine devam eden Acurman, “Başiskele Belediyesi’nin ağustos ayı meclisinde bir nolu gündem maddesi ne yazık ki bu özel beldenin ciğerine bir hançer saplama teşebbüsüdür. Bahçecik kent merkezinin hemen üstünde bulunan yaklaşık 19 dönümlük arazi belediyemizin hiçbir ihtiyacı bulunmadığı halde satılmak istenmekte geleceğe dönük bir rant alanı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

“HAYIR DİYORUZ”

Bu surette her gün aldığı nefesi eksilen Bahçecikli komşularımız iktidar partisi tarafından oy oranları gözetilerek cezalandırılmakta, zarar görmektedir. Biz muhalefetin temsilcileri olarak ve daha ötesi on binlerce komşumuzun hak savunucusu olarak bu talana dur demek zorundayız. Aksi halde Yuvacık’ta yaşandığı gibi Arap kültürünün Türk kültürümüzü tehdit ettiği bir hale geleceğiz. Bu istilaya dur demek için Bahçecik halkının sesi olarak bu satışa hayır diyor ve iktidar partisinden de geç olmadan bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. 

“İSİM DÜZENLEMESİ TALEBİ”

Ve Bahçecik isminin yaşaması adına ilçe belediyemizin net tavır alarak Bahçecik bölgemizde bulunan mahallelerin isimlerinin önüne Bahçecik isminin eklenmesi ve bu surette mahalle isimlerinin yeniden düzenlenmesi için çalışma yapmasını talep ediyoruz. Bu ülkenin, bu şehrin şanlı tarihi kolay yazılmadı kolay da silinemez. Bahçecik’in ismini de kimliğini de geri alacağız” dedi. 
nSer