Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele ve Kartepe’nin yolları bir sene daha bozuk kalacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Başiskele ve Kartepe yol bakım ihalesi tasarruf genelgesi kapsamında iptal edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz

31 Mart seçimlerinin ardından kamudaki harcamaların incelemeye alınması sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de 17 Mayıs’ta yayımlanarak yürürlüğe giren Kamuda Tasarruf Genelgesi kapsamında birçok önemli hizmet ihalesi de iptal edildi.

İHALELER İPTAL EDİLDİ

Genelgede, kamunun yapım, hizmet ve alım ihaleleri ile ilgili hükümlere de yer verilmişti. Buna göre, 17 Mayıs 2024 tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşları tarafından sözleşmesi imzalanmamış tüm mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinin gözden geçirilmesi ve genelge hükümlerine uygun olmayan ihaleler iptal edilmesi kararlaştırılmıştır.

YOL BAKIM İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Alınan karar neticesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sonuçlandırdığı bazı ihaleleri iptal etti. İptal edilen ihaleler arasında hizmet ihaleleri de yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı geçtiğimiz aylarda Başiskele ve Kartepe İlçeleri 2024 yılı yol bakım onarım ve yapımı ihalesi gerçekleştirmişti. İhale kapsamında 9 bin 500 metreküp Yarma Kazısı 5 bin metreküp Dolgu Malzemesi Temini ve Kullanılması, bin 500 metreküp Hendeklerin Betonla Kaplanması, 3 bin metreküp Ocak Taşı İle Moloz Taş İnşaatın , 8 bin 500 Ton Plent-Miks Temelin ve 8 bin 000 Ton Asfalt Yamanın Yapılması, 35 bin 000 metrekare Prefabrik Beton Parkenin ve 10.000 metre Prefabrik Beton Bordürün Temini ve Yerine Döşenmesi işlemi yapılacaktı.

TASARRUF GENELGESİNE TAKILDI

Tasarruf genelgesine takılan ihale Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. İptal gerekçesi “17 Mayıs 2024 tarihli ve 32549 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tasarruf Tedbirleriyle İlgili 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince iptal edilmiştir” şeklinde açıklandı.