Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’de kan bağışı şöleni! Kızılay’ın hedefi ‘1041’

Kısa süre önce kurulan Kızılay Başiskele Şubesi’nin düzenlediği kan bağışı etkinliği şölen havasında gerçekleşti.

Kısa süre önce kurulan

Başiskele Belediyesi ve Kızılay Başiskele Şubesi iş birliğiyle Başiskele’de büyük kan bağışı kampanyası yapıldı. . “Haydi Başiskele Hedef 1041 Ünite Kan” sloganıyla 01-02 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri saat 12.00–20.00 arasında Başiskele Sahili iskele alanında kan bağışı kampanyası başladı. Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Kızılay Başiskele Şubesi Başkanlığı görevini de yürüten Oğuzhan Keleş’in girişimleri ile başlatılan etkinliğe katılım bir hayli yoğun oldu. Şölen havasında gerçekleşen kan bağışı etkinliğinde halk oyunları gösterileri sunulurken yapılan çekiliş ile 41 adet Kocaelispor forması, 30 adet 500 TL’lik akaryakıt çeki, 10 adet futbol topu, 20 adet 500 TL’lik market alışveriş çeki, 10 kişiye ailesiyle beraber Başiskele Belediyesi Sosyal Tesisleri Antik Köfte ve Restoran’da bir öğün yemek fişi, 10 kişiye ailesi ile beraber Lastik-İş Kafe’de bir öğün kahvaltı fişi, 10 adet 500 TL’lik Kaşıbeyaz Kitabevi kırtasiye hediye çeki verildi.

“YALNIZ BIRAKMADILAR”

Kan bağışı etkinliğine Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, KOcaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı, Dernek Başkanları, vatandaşlar katıldı.

“BAŞİSKELE’YE TAŞINAN BİR KOMŞUNUZ GİBİ DÜŞÜNÜN”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Oğuzhan Keleş konuşmasında, “Kızılay Başiskele şubesinin kuruluş sürecinde Başiskele’de oturan tüm vatandaşları kucaklaşması toplumun tüm kesimlerinin Kızılay’ı sahiplenmesi için toplumun her kesiminden kişilerin görüşlerini alarak 50 kurucu üye ile geçtiğimiz mart ayında şubemizi kurduk. Ramazan ayının bereketinden istifade ederek fitre zekat ile ihtiyaç sahibi insanlara katkı sunmuştur. Başiskele Belediye İmiz ile birlikte yürüttüğümüz kıyafet ve giyim mağazası açma projemiz sona ermiştir. Kızılay Başiskele şubesinin Başiskele’ye taşınan bir komşunuz gibi düşünün. Komşunuza dertlerinizi ve sıkıntılarınızı anlattığınız gibi Kızılay Başiskele’ye de yapabilirsiniz.

“TEŞEKKÜR ETTİ”

Yapacağımız çalışmalar Kızılay gönüllüleri ile birlikte Kızılay’ı inşa edeceğiz. Tüm Başiskele’nin komşusu olma hedefimizi gerçekleştireceğiz. Hedef 1041 ünite diyerek başladık. Kampanya süreci boyunca bize destek olacak tüm kan bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Ziyaret ettiğimiz kıymetli valimizin çağrıları kıymetli olmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanımızın verdiği destek bizi cesaretlendirmiştir. Başiskele Belediye Başkanımız Yasin Özlü ihtiyacımız olan her türlü konuda destek sunurak bize güç vermiştir. Bizlerin yanında olan tüm siyasi parti ilçe başkanlarımız, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim.

“DESTEK VERİLMESİ ÖNEMLİ”

Daha sonra söz alan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Başiskele Kızılay Şubesi çok yeni kuruldu. Bugün burada çok güzel bir amaçla, kızılay’a kan bağışı yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye’de Kızılay bu işi organize ederek kim dara düşerse yanında oluyor. Bu kampanyaya destek verilmesi çok önemli. Önemli bir hedef konuldu. 1041 kan bağışı dendi. Kızılay bunu yapacaktır. Yarın da devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜM MAZLUMLARIN AMBLEMİ”

Vali Yardımcısı Ali Ada ise, “Bu ilçede yaşayan halkımız. Sadece kan bağışı değil. Ülkenin ve ülke dışında mazlumların ne zaman ihtiyacın olsa ona destek verme konusunda yarışıyor. Ve Türkiye’mizde de Kocaeli ilimiz olarak bu konudaki yardımlarda ön plana çıkması münasebetiyle Kocaeli’nin bir olarak bununla gurur duyuyorum. Tabii inşallah biz bir daha bir afet yaşamayız ancak ülkemiz afetler bölgesi. Sadece afetlerle de değil herhangi bir yakınımız hastanede kan ihtiyacı duyduğunda ilk olarak aklımıza gelen Kızılay. Dünyada Türklerin İslam medeniyetinin öncüsü olmuş bu milletin sivil toplum kuruluşları içerisinde de önderliğini yapan başta gelen bir kuruluş. Tarihi çok eski. Ama Kızılay’ı o amblemi gördüğümüz zaman sadece Türkiye’de değil bütün dünyada mazlum milletler Türklerin geldiğini beklenen millet olduğunu anlıyorlar. Sadece devlet olarak değil tüm kurumlarıyla sadece ka ve değil tüm sivil toplum kuruluşlarıyla. Onun da başında Kızılay geliyor. Bugün bin kırk bir ünite kan bağışı kampanyasında bize destek olan tüm vatandaşlarımıza öncelikle teşekkür ediyorum” dedi.