Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskeleliler bu haberi dikkatle okusun!

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Başiskele’nin en temel problemlerinden olan elektrik kesintisi sorununun Nisan Ayı ortaları itibari ile yüzde 70 oranında çözüleceğini ifade etti.

Başiskele Belediye Başkanı Yasin

Yerel seçime 4 gün gibi kısa bir süre kaldı. Kocaeli’de seçim sonucu en çok merak edilen ilçelerden biri Başiskele ilçesi. Cumhur İttifakı’nın AK Partili Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü, Nokta TV’de yayınlanan ‘Furkan Çalışkan ile Seçime Doğru’ programının konuğu oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını yanıtlayan Yasin Özlü, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.


“İKİ TEMEL PROBLEM”
Başiskele’nin en büyük problemlerinden olan ve vatandaşların isyan noktasına geldiği elektrik kesintileri ile ilgili konuşan Yasin Özlü, “İki tane temel problem var. Birincisi SEDAŞ’ın geçmiş dönem yönetimi. Çok duyarsız bir ekipti. Bunlar sadece elektrik hizmetinde topladıkları ücrete bakan, yatırımı devlet vermesine rağmen önden gitmeyen hızlı aksiyon almayan bir kuruluştu. Geçtiğimiz aylarda burayı yerli bir konsorsiyumla devrettiler. Yerli bir firma aldı. Türkiye’de bir yatırımda olan bir firma. Bunlarla görüştük. Dedik ki bizim sorunlarımız var kardeşim. Planlarını anlattılar. Bir önce yapmamız gereken şey şu, biz kısmen Gölcük’ten, kısmen İzmit’ten, kısmen Kartepe üzerinden gelen enerjiyle besliyoruz. Kartepe’de veya Gölcük’te bir arıza olduğunda bizi de kesinti oluyor.


“BU SEFERKİ EKİP GAYRETLİ”
Otobanın kenarında TEİAŞ’a ait büyük gerilim hatları var. Uzuntarla’dan Kartepe tarafından hiç Kartepe’ye enerji vermeden direk Başiskele’ye hat getireceğiz ve mart ayında bitireceğiz dediler. Trafoları yapılıyor. Bu ay sonu itibariyle söylüyorum. Nisan ayının ortalarına doğru bu enerjiyi bağladıklarında bu işin yüzde yetmişlik kısmı çözülmüş olacak. Bir yerde sorun olunca enerjiyi başkan yerden alıcaz. Birinci sorun bu çünkü enerji yeterli değil. Yeterli enerjinin başka yerden gelmesi. Çok yakından takip ediyoruz. Ve bu seferki ekibin gayretinde görüyoruz ve teşekkür ediyoruz.


“İÇ HATLAR DEĞİŞİYOR”
İkinci yapmaları gereken bir şey vardı. Şehrin bazı iç hatlarında eskiyen yerler vardı. Onları da başladılar direkleri değişiyorlar, hatları değişiyorlar. Geçen pazar günü seçime bir hafta var kesinti yaptılar. Yaz ayları bu sorun çözülmüş olacak. Mutlaka yüzde yetmiş oranında çözülmüş olacağını düşünüyorum. Çünkü bu artık değil somut yapılan iş konuşmaya başladık. Üç yıldır sonuç yılı sonra sadece adamların bize anlattıklarını dinliyoruz. Çok da kibar bir diplomatik bizle konuşuyorlar bazen biz kızıyoruz. Yani adamlar sabırlı” dedi.