Başiskele’ye 10 milyonluk kimyasal depo tesisi!

Albar Kimya Başiskele Kullar’da yaklaşık 10 milyona kimyasal madde depolama tesisi yapacak. Proje ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme süreci başladı.

Başiskele’ye 10 milyonluk kimyasal depo tesisi!

Albar Kimya Başiskele Kullar’da yaklaşık 10 milyona kimyasal madde depolama tesisi yapacak. Proje ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme süreci başladı. Başiskele Kullar Mahallesi 799 nolu ada 7 nolu parselde Albar Kimya kimyasal madde depolama tesisi yapacak. Toplam 2 bin 498 metrekare alana sahip olan parselde depolama tesisi yapmak için ÇED başvurusu yapıldı. Bakanlık ÇED sürecinin başladığını duyurdu.

2 ADET DEPO YAPILACAK

Projede bin 480 metrekare kapalı alana sahip depolama alanı ve 364 metrekare alana sahip sundurma yapılacak. Projede birbirinden ayrı 2 depolama alanı yapılması planlanıyor. Depo 1’de Yükseltgen-Oksitleyici Maddeler, depo 2’de Aşındırıcı Maddelerin depolanması yapılacak.

9 MİLYON 985 BİN LİRA

4 personelin tek vardiya olarak çalışacağı tesiste Tesis yılda 12 ay, ayda 25 gün olmak üzere 300 gün, 8 saat hizmet verecek. Projenin bedeli ise 9 milyon 985 bin lira olarak belirlendi.