Başkan Biden: İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırılarını Kınadı

Başkan Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını şiddetle kınadı ve ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını vurguladı.

Başkan Biden: İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırılarını Kınadı

Başkan Joe Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Bugün erken saatlerde İran ve onun Yemen, Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren vekilleri, İsrail'deki askeri tesislere benzeri görülmemiş bir hava saldırısı başlattı. Bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyorum.

Talimatım doğrultusunda ABD ordusu, İsrail'in savunmasını desteklemek amacıyla geçtiğimiz hafta boyunca uçakları ve balistik füze savunma destroyerlerini bölgeye taşıdı. Bu konuşlandırmalar ve askerlerimizin olağanüstü becerileri sayesinde, gönderilen insansız hava araçlarının ve füzelerin neredeyse tamamını İsrail'in düşürmesine yardımcı olduk.

Amerika'nın İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını yeniden teyit etmek için Başbakan Netanyahu ile az önce görüştüm. Ona, İsrail'in benzeri görülmemiş saldırılara karşı savunma ve onları yenme konusunda dikkate değer bir kapasite gösterdiğini, düşmanlarına İsrail'in güvenliğini etkili bir şekilde tehdit edemeyeceklerine dair açık bir mesaj gönderdiğini söyledim.

Yarın, İran'ın küstah saldırısına birleşik bir diplomatik tepkiyi koordine etmek için G7 lider dostlarımı bir araya getireceğim. Ekibim bölgedeki meslektaşlarıyla temas kuracak. İsrail liderleriyle yakın temas halinde kalacağız. Bugün güçlerimize ve tesislerimize yönelik bir saldırı görmemiş olsak da, her türlü tehdide karşı tetikte olacağız ve halkımızı korumak için gerekli tüm tedbirleri almaktan çekinmeyeceğiz."

Başkan Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına karşı güçlü bir duruş sergileyerek, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını vurguladı. Yarın, G7 liderlerini bir araya getirerek birleşik bir diplomatik tepki koordine etme sözü verdi. Ayrıca, her türlü tehdide karşı tetikte olacaklarını ve halklarını korumak için gerekli tüm önlemleri alacaklarını belirtti. Bu gelişmelerin ardından, uluslararası toplumun nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.