Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Büyükakın Kandıra Akçakese’yle ilgili bomba bir konuşma yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, belediyenin ağustos ayı meclis toplantısında Kandıra Akçakese’yle ilgili çok konuşulacak bir konuşma yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının son bölümünde Kandıra Akçakese’ye yapılması gündemde olan Biyokurutma Teknolojili Atık Entegre Tesisi gündem oldu. CHP’li Mehmet Ümit Küçükkaya ve Nazım Gençtürk, süreçle ilgilli eleştirileri dile getirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın son sözü olarak çok konuşulacak bir konuşma gerçekleştirdi.

BİRÇOK KONU BAŞLIĞI

Başkan Tahir Büyükakın, Alikahyalıların merak ettiği sorulardan Kandıra Akçakese’deki tesise, kendisine yönelik istifa çağrılarından, tesis yapılmadığı takdirdeki muhtemel senaryolara kadar çok konuya değindi.
İşte Başkan Büyükakın’ın o sözleri:

14 KURUM BAKACAK

“Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi sakin kalmayı başarma makamı. Anlayan anlamayan herkes konuşuyor. Ben burada anlatılanlardan çok daha fazla teknik bilgiye sahip olmama rağmen inatla konuşmuyorum. ÇED süreci sadece halkın bilgilendirme toplantısı değildir. Az önce bahsedilen, şüphelerimiz var denilen insan sağlığına zarar veriyor denilen bütün konularda inceleme yapılacak. 14 tane kurum işte bu yüzden ÇED sürecini yapıyor.

SABIRLA ÇED’İ BEKLİYORUZ

Konunun ilgili uzmanları konuya bakacak. ÇED sürecinde de buna karar verilecek. ÇED süreci lehte sonuçlanırsa, tesisin yapımıyla ilgili süreç devam edecek. Şimdi birçok detaya girmek mümkün. Her cevap ortalığı karıştırıyor. Bırakın işin uzmanları, işini yapsın. Herkes görevini yapsın. Biz sabırla ÇED sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz.

BUNU DÜŞÜNMEDEN ETMEYİN

Bilgilendirme yapıldı, yapılmadı, şeffaf yürümedi kısmı var konunun. Bu konu bu şehirde 15 senedir konuşuyor. 15 senedir defalarca anlatıldı. Mesela Mehmet Ümit Küçükkaya, “En yakın lokasyon” gibi bir ifade kullandı. Doğrumsu ifadeler bunlar. Kime göre söylüyorsunuz bunu? 12 ilçede herkes kendi yapsın diyorlar. Bu tesisler 12 ilçeye de yapılacak tesisler değil. Bu çok yanlış bir ifade biçimi. Tut ki doğru olsun, bu sefer Kandıra’nın kendi tesisi olacak. Kandıra onu nereye yapacak? Bunu da düşünmeden etmeyin.

HEM ORTALIĞI KARIŞTIRIP HEM DE…

Hem ortalığı gerip hem de burada nümayiş var, gerginlik var, niye ilgilenmiyorsunuz diyorlar. Biz bilgilenmek isteyen herkesi bilgilendirdik. O bölgedeki muhtarlarla sayısız toplantı yaptım. Ama bu konuşuldukça sağlıklı yere varan bir konu değil. Bir binanın önüne bile çöp kutusu koyduğunuzda, bina sahipleri o çöp kutusunu istemiyor.

EVET DEMEYECEKLERİNİ BİLİYORUM

Biz bu tesisin sıfır zararlı olduğunu kanıtlasak bile evet demeyecekler. Ben muhtarlarıma da söyledim. Biz sizin tüm şüphelerinizi de gidersek evet diyemeyeceğinizi biliyorum dedim. Diyemeyecekler. O yüzden biz de diyoruz ki, konunun uzmanları gereken araştırmayı yapsın.

ŞEHRİN FARKLI YERLERİNE YENİ LOTLAR

Evet bir bertaraf tesisi yaptığımızda Alikahya’daki lotlar kapatılacak. Eğer yeni arıtma tesisi yapılamazsa, şehrin farklı yerlerinde yeni lotlar yapılması gerekecek. Çünkü Alikahya’da lot yapmak gibi şansımız yok, yer kalmadı. İZAYDAŞ başka bir şeydir, tehlikeli atık yakma tesisidir. Bölgedeki kokunun sebebi çöp depolama alanıyla ilgilidir. Bu bügüne ait bir problem değildir.

SİZLERDEN ÇOK DÜŞÜNÜYORUM

Ben bu kentin her noktasını en az sizler kadar, hatta bana göre sizlerden fazla, insanlara zarar verilecek hiçbir şeyi kentin herhangi bir noktasına yapmak istemem. Biz müsaade etsek, ilgili kurumlar buna müsaade etmez. Bırakın teknik arkadaşlar, alanında uzman arkadaşlar değerlendirsinler.

SEFA BEYDEN ALLAH RAZI OLSUN

Bakın İZAYDAŞ’tan önce İzmit’te düzenli bile değil, vahşi depolama yapılıyordu. Allah razı olsun Sefa beyden, İZAYDAŞ adımını attı. Hatta o dönem bizim siyasi geleneğimizden arkadaşlar da çıktı onu eleştirdi.

İSTİFA ÇAĞRILARINA KIRGIN DEĞİLİM

Bu Kandıra için de böyle Alikahya için de böyle. Bu bölgeler için kimsenin art niyeti asla olmaz. Beni eleştiren, hakkımda Tahir istifa diyen arkadaşlara bile zerre gönlüm kırgın değildir. O tesis önümüzdeki süreçte teknik ekip tarafından hakkıyla değerlendirilsin.

HAK ETMİYORUZ

Gizlendi, saklandı, bilgi verilmedi, arkadan dönüldü, sinsilik yaptı… Biz de bunları hak etmiyoruz. O yüzden gelin meclis üyeleri olarak doğru olanı yapma yolunda ilerleyelim. “

Çöp suyuna “Süleyman Şah Türbesi” benzetmesi yaptı. Meclis karıştı!

CHP Grubu AK Partili belediye başkanlarını birbirine düşürmeye çalıştı

Merih Demiral konusunda Başkan Büyükakın meclisi şok etti