Başkan olur olmaz sokak eylemlerine başlayacak

İYİ Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Kamil Şirin, başkan seçilmesi durumunda İZAYDAŞ’ın kapatılması için demokratik sokak eylemlerine başlayacaklarını ifade etti

Başkan olur olmaz sokak eylemlerine başlayacak

Yerel seçimlere 16 gün gibi kısa bir süre kaldı. İYİ Parti’nin izmit Belediye Başkan Adayı Kamil Şirin, bugün Başiskele’de bulunan Welborn Otel’de proje lansmanı gerçekleştirdi. Başkan seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri anlatan Şirin, “İzmit ile alaklaı düşünceleirmizi size izah edeceğiz” dedi.

“DAHA YAŞANIR BİR KENT”

Şirin konuşmasının devamında, “Bizler kentin sorunlarını en iyi görebilecek insan gruplarıyuz. Tpolumun her kesimi ile beraber oluyoruz. Zafiyetler gidermek istiyoruz. Daha yaşanır bir kent meydana getirmek istiyoruz” diyerek projelerini anlattı.

"TÜM FAALİYETLER RİSKLİ"

Kentin en büyük zafiyetinin sanayinin kirletici etkisi olduğunu ifade eden Şirin, “Şehrin göbeğinde çöp fabrikası var. Bu fabrika iki kısımdan oluşuyor. Yakma tesisi ve depolama tesisi. İlk açılığında Greenpace’in eylemleri vardır. 20 yılda alıştık. Göz yumuyoruz. Kentte ciddi bir koku problemi var. Depolama tesisi tamamıyla doldu. Bacalar bile çöp yığınlarının arasında kaldı. Yapılan tüm faliyetler risk içeriyor. Depolama alanı için yeni bir bölge bulunması lazım. Gelir gelmez bu depolama işleminin durdurulması için gereken her şeyi yapacağız. Ruhsatı Büyükşehir Belediyesinde olan bir işletme.

“SOKAK MÜCADELESİ”

İzmit Belediyesi’ni yöneten kişinin şehrin sağlığını koruma yükümlülüğü var. Kapatma yetkisine sahip olmasak da buraya mücadele edeceğiz. Kapatacağız. Kapatılması için gerekirse demokratik şekilde sokak mücadelesi yapacağız. Bu tesisin yakma kısmı tehlikeli atıkların yakılmasında işlem görüyor. İzmit’in zehirlenmesini kabul etmiyorum. Edenin de vicdanından şüphem var.” dedi.

Başkan olur olmaz sokak eylemlerine başlayacak - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ