Başkana 36 ay kiralama yetkisi!

Derince Belediyesi meclis toplantısında başkanlık makamına 36 ay süre ile araç kiralama yetkisi verildi.

Başkana 36 ay kiralama yetkisi!

Derince Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı bugün belediye binasında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplam 2 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Derince Belediyesi birinci başkan vekili Abdurrahman Akgül başkanlık yaptı. Belediye Başkanı Sertif Gökçe rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadı.

BAŞKANLIK MAKAMINA YETKİ

Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde Destek Hizmetleri Müdürlüğünün “araç kiralama hizmeti alımı” maddesi görüşüldü. Araç kiralama konusunda belediye başkanlık makamına 36 ay süre ile yetki verilmesi maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti. AK Parti grubu söz konusu maddeye ret oyu verdi. Meclis gündeminin ikinci maddesinde yer alan 2024 mali yılı revize ücret tarifesi oy birliği ile komisyona havale edildi. Meclis toplantısında Ağustos ayı meclis toplantısının tatil edilmesine karar verildi. Bir sonraki meclis toplatısı 3 Eylül tarihinde yapılmasına karar verildi.

MADIMAK VE 15 TEMMUZ ANMALARI

Meclis toplantısında gündem maddesi görüşülmesi sonrası gündem dışı söz alan CHP Meclis üyesi Ali Günerhan, Sivas Madımak katliamına değinerek bir daha benzeri olayların yaşanmaması gerektiğini ifade etti. AK Parti meclis üyesi Hıdır Aydın ise 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak birlik çağrısında bulundu. CHP Grup Başkanı İbrahim Karnıaçık Suriye dışında Türk Bayrağına yapan saldırıları kınayarak itidal çağrısında bulundu. BBP ilçe Başkanı Samet Çetin ise, “Kutsal bayrağımıza yapılan saldırıyı sükunet ile takip edilmesi ve ve kimsenin rehavete kapılmaması gerektiğini ifade etti.

Başkana 36 ay kiralama yetkisi! - Resim : 1

Başkana 36 ay kiralama yetkisi! - Resim : 2

Başkana 36 ay kiralama yetkisi! - Resim : 3

Başkana 36 ay kiralama yetkisi! - Resim : 4

Kaynak: Serhat Güneş