BATI NİL VİRÜSÜ BELİRTİLERİ: Batı Nil Virüsü Nedir? Batı Nil Virüsü Öldürür Mü? Batı Nil Virüsü Nasıl Bulaşır?

1937 yılından bu yana varlığını koruyan batı nil virüsü yükselişe geçti. Son günlerde dünya genelinde yayılmaya başlayan Batı Nil Virüsü belirtileri merak konusu oldu. Peki, Batı Nil Virüsü nedir? Batı Nil Virüsü nasıl bulaşır? İşte Batı Nil Virüsü bulaş yolları..

BATI NİL VİRÜSÜ BELİRTİLERİ: Batı Nil Virüsü Nedir? Batı Nil Virüsü Öldürür Mü? Batı Nil Virüsü Nasıl Bulaşır?

Sivrisinek sokmasıyla bulaşan Batı Nil Virüsü araştırmaları hızlandı. 1937 yılında ilk vakası tespit edilen batı nil virüsü 2024 yılında dünya gündemine adını yazdırdı. Son dönemde vaka sayıları artışa geçen Batı Nil Virüsü belirtileri milyonlarca vatandaşın ana gündemi oldu. Temmuz sonu itibarıyla başta Yunanistan ve İtalya olmak üzere İspanya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Romanya, Fransa gibi ülkeler vaka bildirdi. Peki, batı nil virüsü nedir? Batı nil virüsü Türkiye'de var mı? Batı nil virüsü öldürür mü? İşte merak edilenler..

BATI NİL VİRÜSÜ NEDİR?

Çoğunlukla Culex türü sivrisineklerin ısırması ile bulaşan Batı nil virüsü sıklıkla Haziran ve Eylül ayları arasında yayılıyor. Batı Nil Virüsü enfeksiyonu insanlarda nörolojik hastalıklara ve ölümlere neden olabiliyor.

BATI NİL VİRÜSÜ TÜRKİYE'DE VAR MI?

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Culex türü sivrisineklerden bulaşan ve Batı Nil ateşine yol açan virüsün Marmara bölgesinde Bursa ve İstanbul’dan bildirildiğini açıkladı.

BATI NİL VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Baş ve sırt ağrısı

Ani yüksek ateş

Halsizlik

Mide bulantısı

Kusma

İshal

Kaslarda güçsüzlük

Deride kızarıklık

Kaynak: HABER MERKEZİ