Batı Trakya Türklerinden dayanışma yemeği; “Milli davamız maddi bağımsızlıktır”

Batı Trakya Türkleri Derneği İzmit Şubesi dayanışma yemeğinde bir araya gelerek sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirirken Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, milli davalarının maddi bağımsızlık olduğunu söyledi.

Batı Trakya Türklerinden dayanışma yemeği; “Milli davamız maddi bağımsızlıktır”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi, Batı Trakyalı Sanayici ve İş adamlarının katkılarıyla bugün akşam saatlerinde İzmit NCity AVM yanında bulunan Antikkapı Restaurant'ta dayanışma yemeği düzenledi. Yaklaşık bin dernek üyesinin katılımı ile gerçekleşen organizasyonda bölgeden müzikler çalındı ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Etkinliğe Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, BTTDD İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, İzmit Belediyesi Koordinatörü Eray Bodur, Dernek Yöneticileri ve Batı Trakyalılar katıldı.

Batı Trakya Türklerinden dayanışma yemeği; “Milli davamız maddi bağımsızlıktır” - Resim : 1

“TÜRK KİMLİĞİ TANINMIYOR”

BTTDD İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk gecenin açılış konuşmasında dernek hakkında bilgiler verdi. Öztürk yaptığı konuşmada, “Batı Trakya bölgesinin çok ciddi sorunları var. Farklı bir statü ve hukuki durumu var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülke dışındaki tek azınlık grubu. Türk etnik kimliği maalesef tanınmıyor. Derneğimiz ve kurumlarımız kapatılmış durumda. Dernekleşme özgürlüğü engelleniyor. Maalesef 16 yıldır Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uygulanmıyor. Bu haklarımız Lozan Anlaşmasına dayanıyor. Keyfi denetimler ve cezalar uygulanıyor. Eğitimde çok ciddi sorunlarımız var.

Batı Trakya Türklerinden dayanışma yemeği; “Milli davamız maddi bağımsızlıktır” - Resim : 2

TEŞEKKÜR ETTİ

Maalesef geçen sene eğitim kurumlarımızın sayısı düştü. Eğitim alacak kurumlarımız kalmadı. Okulların yenilenmesine ve genişletilmesine izin verilmiyor. Türkçe öğretmenleri ve kitapları engelleniyor. 1968 yılında İzmit’te kurulmuş bir şubeyiz. Derneğimizin ikinci şubesi. Tapusu kendimize ait bir binamız var. Batı Trakya Türklerinin ölümsüz lideri Dr. Sadık Ahmet ile ilgili etkinlikler düzenliyoruz. Bugün böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Destek veren firmalarımıza teşekkür ederim” dedi.

Batı Trakya Türklerinden dayanışma yemeği; “Milli davamız maddi bağımsızlıktır” - Resim : 3

“MİLLİ DAVAMIZ MADDİ BAĞIMSIZLIKTIR”

Daha sonra kürsüye çıkan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, “Gönül coğrafyamızın sınırı yok. Biriz, beraberiz. Biz burada Batı Trakya Davamızda temel taşlarından olan iş adamlarımız ile bir arada olmak istedik. Yunanistan Batı Trakya Türklerine karşı şiddetini artırarak etnik kimliğimizi asimile etmeye çalışıyoruz. Bölge insanımızın ekonomik kalkınma ile birlikte ve beraberliğe ihtiyacı var. Lozan antlaşması ile kaldığımız Yunanistan’da her türlü baskıya karşı kimlik mücadelesi verdik. Batı Trakya bizim milli davamızdır. Bundan sonraki süreç milli davamız Batı Trakya Türklerinin maddi bağımsızlığıdır” dedi.

Batı Trakya Türklerinden dayanışma yemeği; “Milli davamız maddi bağımsızlıktır” - Resim : 4