Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Baturman; “Büyükakın elinden geleni yapıyor ama…”

Nokta TV’ye konuk olan DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İsmail Ensar Baturman, KBB Başkanı Tahir Büyükakın ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Elinden geleni yapıyor ancak başarılı değil’ ifadelerini kullandı.

Nokta TV’ye konuk olan

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Nokta TV siyasi isimleri ağırlamaya devam ediyor. Deva Partisi Kocaeli Büyükşehir Adayı Ensar Baturman, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sunduğu Kent Meydanı programına konuk oldu. Furkan Çalışkan’ın sorularını cevaplayan Baturman seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

“SAYGIN BİR SİYASETÇİ AMA…”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyüakın’a 10 puan üzerinden değerlendirme yapsanız kaç puan verirsiniz sorusuna yanıt veren Baturman, “Biz genel başkanımızın tarzı ile hareket ediyoruz. Puanlamak uygun kaçmaz lakin hakkını da teslim etmek lazım. Tahir Büyükakın Kocaeli için önemli bir isim. Saygın bir siyasetçi. Elinden geldiğince hizmet etme gayreti içinde olduğunu düşünüyorum lakin 5 senelik performansını tek başına ele almamak lazım. 2005 ya da 2007’den beri belediyede görevli olan biri. 20 yıllık bir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tecrübesi olan biri ancak başarılı mı? Bence değil.

“TAHİR BÜYÜKAKIN GEREĞİNİ YAPABİLİYOR MU?”

Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya yerel yönetim ile genel yönetim aynı olmazsa beklediğiniz hizmeti alamazsınız. Kocaeli’de 20 senedir aynı partide. Hadi onu da bırakalım son 5 yılda da öyle. Kocaeli hakkını alamamış. Sanayi Odası verisi ile konuşuyorum. Türkiye’de her bir vatandaşa 77 bin lira harcama yapılıyor. Kocaeli’de bu rakam 22 bin lira civarında. Kişi başında 230 bin lira Kocaeli’de vergi ödemişiz bu oran Türkiye ortalamasında 50 bin lira. Türkiye ortalamasının 5 katı vergi ödeyip 4 katı az hizmet alıyoruz. Bu hakkı almada Tahir Büyükakın gereğini yapabiliyor mu? Hayır yapamıyor. Neden yapamıyor? Mevcut yönetim bir kişinin 2 dudağı arasında bakan, lal olmuş yöneticilerden müteşekkir. Tahir Büyükakın da bunlardan biri.

“BÜYÜKAKIN’IN İSTEMEYE GELİNCE İSTEME HAKKI YOK”

Büyükşehir Başkanımız çıkıp bu şehir üretiyor, vergi getirisinde birinci, Türkiye’nin bir numarası diyemiyor. Biz hala sosyal yardımları konuşuyoruz. 650 milyar TL getirisi var bu ülkenin bu şehre Büyükşehir bütçesi 32 milyar TL. 20’de 1’i etmiyor. Bu bütçeyi 3 milyar taşınmazını satarak yapıyor. İstemeye gelince isteme hakkı yok Büyükakın’ın. Biz Kocaeli’nin hakkını topyekün, halkımız ile birlikte yaratacağımız pozitif algı ile yapacağız” dedi.

“HAKKIMIZI ALAMADIĞIMIZ ORTADA”

Kocaeli’nin kaynak sıkıntısı olamayacağını ifade eden Baturman, “Hakkımızı alamadığımız ortada. Bütçe sıkıntısı olduğunu biri ifade ederse ‘Ne anlatıyorsun’ dememiz lazım. Kocaeliliye siz çok zenginsiniz farkına olun demeliyiz. Tahir Büyükakın bu hakkı alma konusunda doğru kişi değil. Yapamaz. Bir Belediye başkanının Ankara’ya gidip hakkının biz hakkımızı alamıyoruz diyebildiğini düşünüyor musunuz? Adamı topa tutarlar. Bu yüzden Tahir Büyükakın çok büyük tecrübeye sahip olmasına rağmen vereceğim puan 5’in üzerinde olmaz. Kocaeli’nin hakkını almasını sağlayamıyorlar” dedi.

Baturman; “Gerçek anlamda kazanan biz olacağız! Anket firmaları adaylarımızı sormuyor!”

DEVA Partisi adayı Baturman; “DEVA Partisi sürprize imza atacak!”

Baturman rakiplerini değerlendirdi: Kocaeli için değil kendileri için…