Bayramda Bankalar Açık Mı? Ramazan Bayramı Bankalar Tatil Mi? 8-9 Nisan Bankalar Açık Olacak Mı?

Bayram tatilinde bankaların çalışma durumu araştırılmaya başladı. Çok sayıda vatandaş Ramazan Bayramı boyunca banka çalışma saatlerine odaklandı. Beklenen 9 günlük tatil açıklaması geldi. Peki, bayramda bankalar açık mı? 8,9 Nisan bankalar açık mı? İşte yanıtı..

Bayramda Bankalar Açık Mı? Ramazan Bayramı Bankalar Tatil Mi? 8-9 Nisan Bankalar Açık Olacak Mı?

11 ayıl sultanı Ramazan ayının bayramla taçlanacağı günlere sayılı zaman kaldı. Bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı süresince kapalı olacak kurum ve kuruluşlar araştırılmaya başladı. Bu noktada çok sayıda vatandaş bayramda bankalar açık mı sorgusu yapmaya başladı. Beklenen 9 günlük bayram açıklaması geldi. Peki, bankalar bayramda tatil mi? 8-9 Nisan bankalar açık mı? İşte merak edilen soruların yanıtları..

BANKALAR BAYRAM TATİLİNDE AÇIK MI?

Bankalar bayram tatilinde açık mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için hemen söyleyelim ki bankalar kapalı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan 8-9 Nisan tarihlerinin de Ramazan Bayramı tatiline eklendiğini açıkladı ve "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik" diye konuştu. Ramazan Bayramı tatili günlerinde bankalar, kargo firmaları, hastaneler ve diğer kamu kurumları kapalı olacak. 8-9 Nisan resmi tatil olmadığı için özel sektör çalışanları için bayram tatili arefe günü öğlen başlayacak.

2024 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı

1. Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba

2. Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe

3. Gün: 12 Nisan 2024 Cuma