BAYRAMDA MEZARLIK ZİYARETİ: Mezarlık Ziyareti Bayramda Ne Zaman Yapılır? Bayramda Mezarlık Ziyareti Okunacak Dua

2024 Ramazan Bayramı mezarlık ziyareti yapacak olan vatandaşlar araştırmalara başladı. Müslümanlar için özel olan Ramazan Bayramı vesilesiyle hayatta olmayan kişiler ziyaret edilmeye başladı. Peki, mezarlık ziyareti bayramda ne zaman yapılır? Mezarlık ziyareti duası hangisi? İşte yanıtı..

BAYRAMDA MEZARLIK ZİYARETİ: Mezarlık Ziyareti Bayramda Ne Zaman Yapılır? Bayramda Mezarlık Ziyareti Okunacak Dua

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın bitimiyle hanelerde bayram sevinci yaşanmaya başladı. Bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı vesilesiyle mezarlık ziyaretleri araştırılmaya başladı. İslam dünyasında sevinç ve coşkunun doruğa çıktığı özel bir gün olan Ramazan Bayramında hayatta olmayan sevdiklerini ziyaret edecek olanlar harekete geçti. Çok sayıda vatandaş mezarlık ziyareti bayramda ne zaman yapılır sorguladı. Peki, bayramda mezarlık ziyareti yapılır mı? Bayramda mezarlık ziyareti hangi dua okunur? İşte mezarlık ziyareti duası..

MEZARLIK ZİYARETİ BAYRAMDA NE ZAMAN YAPILIR?

Mezarlık ziyareti bayramda ne zaman yapılır kabirlerin özellikle Cuma veya Cumartesi günleri, arefe ve bayram günleri ziyaret edilmesi dinimizce en iyi olanıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamasında, "Mezarlıkların ziyaret edilmesi, bu vesileyle ölümün hatırlanması ve orada yatanlardan ibret alınması dinimizin tavsiye ettiği hususlardandır. Hz. Peygamber geceleri Baki kabristanına gelir ve Müminler yurdunun sakinleri, sizlere selam olsun. İnşallah biz de size katılacağız diye dua ederlerdi.

MEZARLIK ZİYARETİ DUASI

Mezarlık ziyareti duası kabir ziyareti yapan kişi ayakta kıbleye karşı ya da ölünün yüzüne karşı durarak dua etmelidir. Bayramda mezarlık ziyareti yapan kişilerin okuması gereken dua şöyle; "Essalamü aleyküm... Ey mü'minler yurdunun sâkinleri. Bizler de inşaallah sizlere kavuşacağız. Allahü Teâlâ'dan bizim ve sizin için afiyet, ahiretle ilgili korkulardan korunma ve selamet dilerim."