Bedava dönemi bitti artık ücretli oldu

Milyonlarca vatandaş yıllardır ücretsiz kullanıyordu. Bedava dönemi resmen bitti, artık ücretli oldu.

Bedava dönemi bitti artık ücretli oldu
Milyonlarca vatandaşlın yıllardır ücretsiz olarak kullandığı uygulamanın resmen sona erdiği duyuruldu. Araç sahipleri için bedava dönem sona erdi, artık 80 TL ödenecek. İşte detaylar...Bedava dönemi bitti artık ücretli oldu. Milyonları yıkan haber 2

Türkiye'deki ekonomik dalgalanmalar ve yoğun göç sonrası en çok etkilenen illerin başında Ankara geliyor. 6 Şubat depremlerinden sonra nüfusu hızla artan Ankara'da, halk en ucuz sosyalleşme yöntemi olarak park ve bahçelere yönelmişti. Ancak, vatandaşa yeni bir zam haberi duyuruldu.

Bedava dönemi bitti artık ücretli oldu. Milyonları yıkan haber 3

Yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar ücretsiz olan park girişleri için artık otopark ücreti alınacak. Ankaralı araç sahiplerini üzecek bu karar kapsamında, Sincan Park için küçük araçlarla giriş ücreti 30 TL, büyük araçlarla giriş ücreti ise 80 TL olacak. Bu karar, aslında Ankara'daki pek çok park için geçerli olsa da Sincanlılar için özellikle üzücü bir durum oluşturdu.

Bedava dönemi bitti artık ücretli oldu. Milyonları yıkan haber 5

Sincan Belediyesi, bataklık olan bölgenin ıslah edilmesi sonrasında 300 bin metrekarelik dev bir alan üzerine Sincan Park'ı kurdu. Park, vatandaşların yoğun ilgisini çekti; bunda parkın ücretsiz olmasının da büyük etkisi vardı.

Bedava dönemi bitti artık ücretli oldu. Milyonları yıkan haber 6

Türkiye'nin en büyük çocuk oyun alanına sahip olan Sincan Park, sulama ihtiyacını yeraltı sularını devir daim eden bir sistemle karşılıyor. Çevre dostu tasarımıyla dikkat çeken park, akşam aydınlatmasında ise güneş enerjisinden yararlanıyor.

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR