BEDELLİ ASKERLİK ONLİNE ÖDEME: Bedelli Askerlik Nasıl Başvurulur? Mobilden Bedelli Askerlik Ödemesi Nasıl Yapılır? e-Devlet Askerliğim

Çok sayıda yükümlünün gündemine giren bedelli askerlik başvuru hız kesmedi. Bedelli askerlik ücreti 2024 ödeyen vatandaşlar askerlik yerlerini öğrenmek için sıraya girdi. Henüz başvuru yapmayan yükümlüler ise bedelli askerlik nasıl başvurulur sorusuna yanıt aradı. Peki, bedelli askerlik ücreti nereye yatırılır? İşte yanıtı..

BEDELLİ ASKERLİK ONLİNE ÖDEME: Bedelli Askerlik Nasıl Başvurulur? Mobilden Bedelli Askerlik Ödemesi Nasıl Yapılır? e-Devlet Askerliğim

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bedelli askerlik başvuruları hızlandı. Her celp dönemi çok sayıda gencin gündeminde ilk sıraya yerleşen bedelli askerlik başvurusu gerekli adımları takip ederek yapılmaya başladı. Bu noktada bedelli askerlik nasıl başvurulur sorgusu yapan adaylar bir yandan da bedelli askerlik online ödeme araştırdı. Peki, bedelli askerlik ücreti nereye yatırılır? İşte e devlet askerliğim adımları..

BEDELLİ ASKERLİK NASIL BAŞVURULUR?

Bedelli askerlik nasıl başvurulur vatani hizmetlerini yerine getirecek olan adayların www.turkiye.gov.tr sayfasındaki ''Kurumlar'' başlığındaki Milli Savunma Bakanlığı ''Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri' 'hizmetinden sayfaya ulaşması gerekiyor. Karşınıza çıkan sayfada "Bedelli Askerlik Başvurusu" bölümünü açın ve gerekli bilgileri doldurun. Başvurunuzu tamamladıktan sonra başvuru numaranız e-posta hesabınıza gönderilecek. Başvuru numaranızla bedelli askerlik ücretini ödeyin. İşleminiz bu kadar.

MOBİLDEN BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ

Bedelli askerlik ödemesi 2024 yılında 182,608 TL olarak alınıyor. Başvuru şartlarını taşıyan yükümlülerin ödemelerini peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırması gerekiyor. Bedelli askerlik ödemesi taksit olarak ödenmiyor ancak askerlik için kredi çektiyseniz bankalara taksitle ödeme yapabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ