Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bedelli askerlik ücreti belli oldu mu? Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı,

Hazine ve Maliye Bakanlığı, “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi üzerinden bedelli askerlik ücretini açıkladı. Bu kapsamda 2024 yılında uygulanacak bedelli askerlik ücreti kesinleşti. 08 Ocak 2024 tarihi itibarıyla başlayan bedelli askerlik başvurularında, vatandaşlar belirlenen ücreti ödeyerek askerlik hizmetini yerine getirebilecekler.

Bedelli askerlik ücreti, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında belirlendi. Buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 609 lira 4 kuruş olarak belirlendi. Bu miktar, memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş durumda. Bedelli askerlik ücretindeki belirsizlik, bu düzenleme ile ortadan kaldırılarak net bir miktar belirlenmiş oldu.

Bedelli askerlik ücretinin kesinleşmesiyle birlikte vatandaşlar, başvurularını yaparak belirlenen ücreti ödeyerek askerlik hizmetini yerine getirebilecekler. Bedelli askerlik ücretinin daha önceki dönemlere göre artış gösterdiği ve bu artışın maaş katsayısı artış oranına bağlı olarak yapıldığı ifade edildi. 2023’ün Ocak-Haziran döneminde 104 bin 84 TL olan bedelli askerlik ücreti, Temmuz-Aralık dönemi için 122 bin 351 liraya çıkartılmıştı.

Vatandaşlar, bedelli askerlik ücreti ve başvuru şartları konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyi inceleyerek askerlik hizmeti için gerekli işlemleri gerçekleştirebilirler.