Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bedelli askerlik ücretlerine zam kapıda

Bedelli askerlik yapmayı düşünen vatandaşları üzecek bir gelişme yaşandı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte Temmuz ayında bedelli askerlik ücretinin zamlanması bekleniyor.

Bedelli askerlik yapmayı düşünen

Temmuz ayı, bedelli askerlik yapmak isteyenler için kritik bir dönem haline geldi. 1 Ocak 30 Haziran tarihleri arasında bedelli askerlik başvurusu yapan asker adayları için Memur Aylık Katsayısı 0,760871 olarak açıklanmıştı. Böylece bedelli askerlik ücrete 1 Temmuz’a kadar 182 bin 609 bin lira olarak belirlendi.

225 BİN LİRA MASADA

Belirlenen bu rakam 1 Temmuz itibarıyla bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için zamlanacak. Kesim zam oranını ise Haziran ayı enflasyon oranı belirleyecek. Temmuz ayında bedelli askerlik ücretlerinin emekli maaşlarında olduğunu gibi 6 aylık enflasyon oranına göre artış gösterecek. 6 2024 yılı 6 aylık enflasyonunun ise yüzde 25 oranında gerçekleşmesine kesin gözü ile bakılıyor. 30 Haziran 2024 sonrası bedelli askerlik başvuru yapacak asker adaylarının ise en az 225 bin lira ödemesi bekleniyor.