Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 ocak ayı bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri

Yeni yıla girmeye sayılı

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala, bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak olan adaylar, ocak ayında askerlik yapacakları yerleri merakla bekliyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı bedelli askerlik yerleri ve sevk tarihleri, ocak ayında duyurulacak.

Bedelli askerlik başvurusu yapmış ancak henüz askerlik yapacakları yerleri öğrenememiş olan kişiler için, Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen tarih önem taşıyor. Kimlik bilgileri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini alacakları birlikler, 2024 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubeleri üzerinden duyurulacak.

Öte yandan, 2023 yılı bedelli askerlik başvurularının son tarihi de yaklaşıyor. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin, müracaatlarını yılın son mesai günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihten önce başvuru yapacak adayların, yoklama işlemlerini gerçekleştirmeleri ve bedelli askerlik tercihinde bulunarak ödemelerini tamamlamaları önem arz ediyor.

Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanlardan, bedelli askerliğe müracaat edip de seçim öncesi vazgeçenler veya müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemelerini yapmayanların bedelli askerliğe müracaat hakkı bulunmamaktadır. Bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak adaylar, süreci dikkatlice takip ederek ilgili duyurulara erişim sağlayabilirler.