Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor!

Aynı çatı altında birleşen Bekaert İzmit ve Bekaert Kartepe fabrikalarında bugün yönetim işçiler ile birlikte pasta keserek birleşme kutlaması yaptı. Diğer yandan ise sendikal belirsilik sürüyor

Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor!

Kocaeli'de faaliyet sürdüren Bekaert İzmit ve Bekaert Kartepe fabrikaları aynı çatı altında faaliyet sürdürmeye başladı. Daha önce iki ayrı şirket olarak faaliyet gösteren fabrikaların, 26 Nisan günü itibaren tek bir şirket çatısı altında faaliyetlere başladı. Birleşme nedeni ile Bekaert İzmit Fabrikasında bugün küçük çaplı bir kutlama yapıldı. Kutlama törenine fabrikaların yeni Genel Müdürü Belçikalı Erwin Lokare da katıldı.

Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor! - Resim : 1

PASTA KESTİLER

Yeni Genel Müdürü Erwin Lokare’nin yanı sıra Finans Müdürü Burcu Birol, Kalite Müdürü Caner Sönzmez, İSG Müdürü Emine Polat, TeknolOJİ Müdürü Ertuğrul Maç, Finans Müdürlüğü Murat Kaya, Bakım Müdürü Oğuz Tamer, Operasyonlar Müdürü Çetin Asil İskender, İnsan Kaynakları Gamze Özmen, Sendika ve bazı işçiler katıldı. Bekaert İzmit Fabrikası içerisinde yapılan kutlamada müdürler tarafından konuşma ardından en eski çalışan ve en genç çalışan tarafından pasta kesildi.

Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor! - Resim : 2

BEKAERT İÇİN YENİ BİR SAYFA

Bekaert’ın yeni Genel Müdürü Erwin Lokere yaptığı konuşmada, “Hepiniz bu kutlamaya hoş geldiniz. Bu bizim için çok büyük bir adım. Bu aslında verilen iyi bir mesaj. Bütün tedarikçilerimizi, müşterilerimizi etkiliyor olacak. Daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyor olacağız. Bir önceki dönem oldukça hareketliydi ama amacımız bu hareketliliği stabilize edip yeni bir sayfa ile ilerliyor olmak. Türkiye’de ki durumu biliyoruz ve bunu engelleyemiyoruz. Ama önemli olan Bekaert için yeni bir sayfa açmak” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan birim müdürleri birleşmenin daha firmayı daha güçlü yapacağını ifade etti.

Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor! - Resim : 3

“ÖYLE BİR VAKİTTE KARAR VERDİLER”

Bir yandan kutlamalar yapılırken diğer yandan da iki fabrikada farklı sendikaların örgütlü olması ile yetkinin kimde olacağı ile ilgili soru işaretleri devam ediyor. Kutlamayı değerlendiren Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, “İşveren kendi arasında yaptığı bir etkinlik. Birleşmenin ne manaya geldiğini zaten kamuoyuna açıklıyoruz. Önümüzdeki hafta bu konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapacağız. Böyle bir şey olamaz. Bir işletmede 40 yıldır sözleşme yapılıyor. İşveren öyle bir vakitte karar birleşmeye karar veriyor ki hiçbir işçi kendi iradesini ortaya koyamıyor” şeklinde konuştu.

Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor! - Resim : 4 Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor! - Resim : 5 Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor! - Resim : 6 Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor! - Resim : 7 Bekaert'te patron kutluyor, işçi düşünüyor! - Resim : 8

Kaynak: HABER MERKEZİ