Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beklenen kar İstanbul’a ne zaman gelecek? Meteoroloji açıkladı!

İstanbul’da uzun zamandır beklenen

İstanbul’da uzun zamandır beklenen kar yağışı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’dan art arda yapılan uyarılar sonuç verdi. İstanbul’da kar yağışının gerçekleşeceği tarih belirlendi. İşte detaylar:

Kar Yağışı Tarihi: Pazar Günü

  • Meteorolojik kaynaklar, perşembe ve cuma günleri lodosun etkisiyle sıcaklığın 4-5 derece artacağını, ancak hafta sonu 10 derece birden azalarak 7 dereceye kadar düşeceğini belirtiyor.
  • Cumartesi günü Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da başlayacak olan kar yağışının pazar günü iç bölgelerde de etkisini artırarak devam edeceği tahmin ediliyor.
  • Uzmanlar, İstanbul’un batı kesimlerinde de kar yağışının yer yer etkili olabileceğini ifade ederken, İstanbul’un kalan kesimlerinde ise sağanak yağışın etkili olacağını bildirdi.

Hazırlıklı Olun Uyarısı

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tahminlere göre, soğuyan hava koşullarıyla birlikte hafta sonu ve hafta başında ülke genelinde kar yağışına hazırlıklı olunması gerekiyor.
  • Hava sıcaklıklarındaki düşüş ve beklenen kar yağışı, vatandaşları olumsuz etkilemeden tedbir almaya yönlendirmek adına önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

İstanbullular, kar yağışı öncesinde alınacak tedbirlerle güvenli bir şekilde bu doğa olayının keyfini çıkarmaya hazırlanıyor.