Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye Derincespor, ünlü teknik direktör ile prensipte anlaştı

2. Lig’in çiçeği burnunda teknik direktörlerinden Belediye Derincespor’da yeni teknik direktör belli oldu.

2. Lig’in çiçeği burnunda

HAMZA MUTLU AYRILDIĞINI DUYURMUŞTU
Geride bıraktığımız sezon 3. Lig 1. Grup’ta normal sezonu ikinci sırada bitiren ve Play-Off finalinde 52 Orduspor’u penaltılara giden maç sonunda 6-5 mağlup eden Belediye Derincespor’da başarılı teknik sorumlu Hamza Mutlu yaptığı açıklama ile görevi bıraktığını resmen duyurmuştu. Gözler sarı lacivertlilerde yeni teknik direktörün kim olacağına çevrildi.

 

HAMZA HAMZAOĞLU İLE TEMASA GEÇİLDİ
Kulübün yeni sahiplerinden Erdinç Şehit önemli teknik direktörlerle temasa geçti ve bu isimler arasında Hamza Hamzaoğlu da vardı. Yapılan görüşmelerin ardından Hamzaoğlu’na teşekkür edilirken, rota Fenerbahçe’nin eski teknik direktörlerinden Turhan Sofuoğlu’na çevrildi. Gerçekleşen görüşmeler samimi bir şekilde ilerledi ve Sofuoğlu ile prensipte anlaşıldı. Resmi açıklamanın kısa bir süre içinde yapılması bekleniyor.

TURHAN SOFUOĞLU KİMDİR?
1965 Sakarya doğumlu.Eeski millî futbolcu ve teknik direktör… Fenerbahçe Kulübü’nde futbolcu ve teknik direktör olarak görev aldı. 1988-89 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer oldu ve Türkiye 1 .Futbol Ligi’nde 103 gol atan takımının 100. golünü atarak tarihe geçti. 1993-94 sezonunda Bursaspor ve 1994-95 sezonunda Orduspor’da kiralık oynayan Sofuoğlu, 1996’da futbolu bıraktı.

 

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ
1999-2000 sezonunda Rıdvan Dilmen ve Zdenek Zeman’ın yardımcı antrenörlüğünü yaptıktan sonra görevi devraldı. Turhan Sofuoğlu yönetimindeki sarı lacivertli takım, 19 haftada 11 galibiyet, 5 mağlubiyet, 3 beraberlik alırken, özellikle derbi maçlarının tümünü kazanmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Sofuoğlu’nun lakabı “Derbi kralı” oldu. O sezon Beşiktaş’ı 16. haftada 2-1 yenen Fenerbahçe, 23. haftada Trabzonspor’u 2-1, 26. haftada Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’ı 1-0 ve 33. haftada da İnönü Stadı’nda Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etmişti.

ÇALIŞTIRDIĞI DİĞER TAKIMLAR
Fenerbahçe’den sonra, Sarıyer, Batman Petrolspor, Yalovaspor ve Yozgatspor’u çalıştırdı. Giresunspor’la 1 yıllığına anlaşma sağlamasına rağmen sözleşmesi bitmeden ayrıldı. Daha sonra ise Kahramanmaraşspor’da görev yaptı. Küme düşme yolunda ilerleyen Kahramanmaraşspor’da başarılı sonuçlar elde etmesine rağmen, yönetimin kan değişikliği ihtiyacı duyması nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Sofuoğlu devam eden süreçte milli takımların alt yaş gruplarında teknik direktörlük yaptı. Deneyimli teknik direktör, ülkenin her bölgesindeki genç ve yetenekli futbolcu adına çok geniş bir taramaya sahip.