Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye işçi servisleri kaldırılıyor mu? Sendikalar ne diyor? İşte detaylar…

Kamuda tasarruf paketinin detaylarını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamudaki servislerin kaldırılacağını söylemişti. Biz de belediyelerde örgütlü olan sendikalara bu durumun akıbetini sorduk…

Kamuda tasarruf paketinin detaylarını

Yerel seçimlerin ardından AK Parti’nin yaşadığı oy kaybının gerekçeleri arasında gösterilen kamu harcamalarına karşı bir tasarruf programı açıklandı. Cezai yaptırımların da bulunduğu paket Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen toplantıda kamuoyuna açıklandı.

EN DİKKAT ÇEKEN MADDELERDEN BİRİ

Açıklanan pakette ‘Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor’ ibaresi en dikkat çeken ve araştırılan maddelerden biri oldu. Biz de paketin en önemli tasarruf önlemleri arasındaki bu konuyu belediyelerde örgütlü olan sendikaların başkanlarına sorduk.

KÜÇÜK: BELEDİYENİN ARAÇLARI TAŞIYOR

İzmit Belediyesi ve Dilovası Belediyesi’nde örgütlü bulunan Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük ihaleli servis hizmetleri olmadığının altını çizerek, “Bizim sendika üyelerimiz belediyelerin kendi araçları ve personeli ile taşınıyor. Dışardan servis için alınan bir ihale yok.

Vedat Küçük

“SIKINTI YOK”

Personel servisleri kaldırılması meselesi dışardan özel kiralama ihaleleri ile ilgili. 22 yıldır bazı belediyeler servis için dışarıdan hizmet alıyordu. Bizim sözleşme maddelerimizde ‘Personel işçi servisi yoksa, ücretini alır’ ibaresi var. Örgütlü olduğumuz yerlerde bu sıkıntılar yok” dedi.

Ertuğrul Çınar

ÇINAR: BİR BİLGİLENDİRME YAPILMADI

Kartepe Belediyesi ve Körfez Belediyesi’nde örgütlü olan Belediye İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar ise kendilerine gelen bir yazı olmadığını belirtti. Çınar, “Kartepe Belediyesi’nde servis zaten yok. Ama Körfez’de var. Genel olarakta personel servisi olan yerler var olmayan yerler de var. Bize bir bilgilendirme yapılmadı” ifade etti.

SUBAŞI: İŞVEREN İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı ise konuyu hafta içi işveren ile görüşeceklerini dile getirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Belde A.Ş, İSU, Çayırova, Darıca, Gebze, Derince, Başiskele, Gölcük, Karamürsel, Kandıra ve Altınova’da yetkili olduklarını kaydeden Subaşı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Muharrem Subaşı

“İHALE USULÜ SERVİS YOK”

“Henüz bize bir yazı gelmedi. Durum değerlendirmesi için işveren ile oturup konuşacağız. Bizim örgütlü bulunduğumuz yerlerde ihale usulü servis yok. Belediye imkanlarından yararlanıyorduk. Tasarruf kiralama için konuşulan bir konu.

“ULAŞIMIN ZOR OLDUĞU YERLERE SERVİSLERİMİZ VAR”

Her tarafa belirli servislerimiz var. Servislerimiz daha çok otobüs seferlerinin az olduğu ulaşımın zor olduğu yerlere gidiyor. İlçeden ilçeye taşıdığımız arkadaşlarımız da var. Görüşmeler tamamlandıktan sonra daha detaylı açıklama yapacağız.”