Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediyeler maaş ödemekte zorlanabilir

Tasarruf tedbirleri birçok belediyeyi mali olarak zorlayacak gibi gözüküyor. Yaşanan kesintiler, belediyelerin projelerini aksatabilir, hatta maaş ödemelerinde sorunlar yaşanabilir.

Tasarruf tedbirleri birçok belediyeyi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm kamu kurumlarında kemerleri sıkmaya başladı. Kemelerin sıkılacağı kurumlardan biri de belediyeler. Belediye gelirlerinde yaşanacak kesintiler hem belediyelerin projelerini etkileyecek hem de birçok belediyeyi maaş bakımından zorlayacak. İller Bankası’ndan bu ay gelen ödeneklerde kesinti yapıldı.

HENÜZ BİLMİYORUZ

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, konuyla ilgili Nokta Gazetesine açıklamalarda bulundu. Ahmet Çalık, “Bu ay itibarı ile İller Bankası’ndan hak edişlerde çok ciddi bir düşüş yaşadık. Sanıyorum ki bu paylar, tasarruf tedbirleri kapsamında kesildi. Henüz bilmiyoruz.

YÜZDE 40

Kesintiler sürekli hale gelirse birçok belediyede ciddi bir ekonomik sorunlar olabileceğini öngörüyorum. Yaklaşık yüzde 40’llık bir pay kesintisi yaşandı. Bir personel maaşlarımızı ödedik. Gelirlerin azalmasına yönelik önlemlerimizi alıyoruz.

SORUN YAŞAYABİLİRLER

Ancak tahmin ediyorum ki süreç böyle devam ederse, birçok belediye birkaç ay sonra maaşlarla ilgili dahi sorunlar yaşayabilirler. Biz kendi mali yapımızı son derece sıkı tutuyoruz. Bu nedenle bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

SON 20 YILIN…

Karamürsel’e ilişkin de açıklamalar yapan Çalık, “Dört aydır çok sayıda etkinlik yaptık. Karamürsel’in kurtuluşunu kutladık, yerel sanatçılarımızla programlar hazırladık. Makul ve etkili programlar yaptık. Son 20 yılın en büyük güreş organizasyonunu gerçekleştirdik.

SÜRPRİZMİZ OLACAK

Şimdi ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’na hazırlanıyoruz. Bir sürprizimiz de olacak. 1 Eylül’de de balık avlanma yasağı kalkacak. Yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Küçük çaplı yatırımlar için altyapı oluşturuyoruz. İlçemize en iyi hizmeti verme mücadelesindeyiz” açıklamasında bulundu.