Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Benzine indirim var mı? Benzine indirim gelecek mi, ne kadar gelecek? 6 Aralık güncel benzin ve akaryakıt fiyatları ne oldu?

Petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt

Petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına yansıyor. Günlerdir 76-77 dolar seviyelerinde seyreden brent petrolün etkisiyle, akaryakıta indirim geldi. İndirim, motorinin litresinde 1 lira 34 kuruş olarak gerçekleşecek. Yapılan indirimle birlikte İstanbul’da motorin litre fiyatı 36 lira 30 kuruş, Ankara’da 36 lira 91 kuruş, İzmir’de ise 37 lira 12 kuruş olacak.

Ekim ayında 95 dolara kadar yükselen brent petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarını olumlu etkiledi. Güncel bilgilere göre, motorin fiyatları gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde litre başına 1 lira 34 kuruş indirilecek. Bu indirim, İstanbul’da motorin fiyatını 36 lira 30 kuruş, Ankara’da 36 lira 91 kuruş, İzmir’de ise 37 lira 12 kuruş seviyelerine çekecek.

Benzin ve motorin gibi akaryakıt fiyatları, Türkiye’de belirli bir formül üzerinden hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı elde ediliyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru üzerinden belirleniyor. Yapılan bu hesaplamalar sonucunda gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı ortaya çıkıyor ve bu fiyat üzerinden akaryakıt fiyatları belirleniyor.