Berat Gecesi Duası: Duhan Suresi Sayfa Kaçta, Kaç Ayet? Berat Gecesi Duhan Suresi Okumak Sevap Mı? Berat Kandilinde Hangi Sureler Okunur?

İslam alemi için özel olan Berat kandilinde hangi sureler okunur merak eden vatandaşlar Duha suresi meali inceledi. 24 Şubat Cumartesi günü eda edilen Berat gecesi Duha Suresi okumak Müslümanlar için günahlardan arınma ve af anlamına geldi. Peki, duhan suresi kaç ayet? Duhan suresi sayfa kaçta? İşte yanıtı..

Berat Gecesi Duası: Duhan Suresi Sayfa Kaçta, Kaç Ayet? Berat Gecesi Duhan Suresi Okumak Sevap Mı? Berat Kandilinde Hangi Sureler Okunur?

Berat gecesi duası eden vatandaşların araştırmalarında Duha suresi meali yer aldı. Hem Arapçası hem de Türkçe mealini inceleyen vatandaşlar Duhan suresi fazileti öğrendi. 24 Şubat Cumartesi günü eda edilen Berat kandili gecesi Duhan suresi kaç ayet, duhan suresi sayfa kaçta sorgulandı. Peki, berat kandilinde hangi sureler okunur? İşte berat kandili ile ilgili ayetler ve Duhan suresi..

DUHAN SURESİ KAÇ AYET, SAYFA KAÇTA?

Duhan Suresi veya Duha Suresi Kur'an'ın 44. suresidir. 59 ayetten oluşan Duha suresi ismini 10. ayetinde geçen ve duman anlamına gelen duhan kelimesinden alır. Mekke devrinin bitiminde indirildiğine inanılır. Berat gecesi duhan suresi okumak, dua sahibinin günahlarının affedileceği anlamına gelir.

Duha suresi Arapça okunuşu şöyle; Bismillahirrahmânirrahîm. Ved duhâ. Vel leyli izâ secâ. Mâ veddeake rabbuke ve mâ kalâ. Ve lel âhıratu hayrun leke minel ûlâ. Ve le sevfe yu'tîke rabbuke fe terdâ. E lem yecidke yetîmen fe âvâ. Ve vecedeke dâllen fe hedâ. Ve vecedeke âilen fe agnâ. Fe emmâl yetîme fe lâ takher. Ve emmâs sâile fe lâ tenher. Ve emmâ bi ni'meti rabbike fe haddis.

Berat kandili Duha suresi Türkçe meali; Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. İleride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!

BERAT KANDİLİNDE HANGİ SURELER OKUNUR?

Şa'ban-ı şerîfin on beşinci günü olan Berat kandilinde okunacak sureler araştırıldı. Berat gecesi akşam namazından sonra üç kere Yasin suresi ve her birinin sonunda Berat duası okunur. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra Duhan suresi okunurken Allah'ın said kullarından olmak niyetiyle okunur. İkinci defa okunurken hayırlı ömür uzunluğu niyetiyle okunur. Üçüncü defa okunurken kaza ve belalardan emin olup hayırlı rızık için okunur. Berat gecesinde Rad suresi 39. ayet, Duhan suresi 4. ayet bol bol okunmalıdır.