Berat Kandili Namazı Kılınışı: Berat Kandili Namazı Nasıl Kılınır? Berat Namazı Kaç Rekat? Berat Kandili Anlam ve Önemi

24 Şubat Cumartesi günü eda edilecek Berat Kandili namazı araştırılmaya başladı. Müslümanlar için özel bir yeri olan Berat Kandili önemi sorgulayan vatandaşlar bu kutlu günde yapılacak ilk ibadetlerden namaza yöneldi. Peki, Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandilinde neler yapılır? İşte yanıtı..

Berat Kandili Namazı Kılınışı: Berat Kandili Namazı Nasıl Kılınır? Berat Namazı Kaç Rekat? Berat Kandili Anlam ve Önemi

Milyonlarca vatandaşın araştırmalarında yer alan Berat gecesi namazı merak edildi. 2024 yılında 24 Şubat Cumartesi gününe denk gelen Berat Kandili namazı kılınışı ve rekat sayısı araştırılmaya başladı. Çok sayıda vatandaş Mübarek Ramazan ayının habercisi Berat Kandilinde neler yapılır sorguladı. İslam alemi için büyük önem taşıyan kandil günü yapılacak ibadetler arasında yer alan namaz kılınışını sizler için araştırdık. Peki, Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat gecesi namazı kaç rekat? Berat Kandilinde neler yapılır? İşte merak edilen Berat Kandili anlam ve önemi..

BERAT KANDİLİ ANLAM VE ÖNEMİ

İslam inancında önemli bir gece olan Berat kandili Recep ayının 14. gecesine denk gelir. Berat "temizlik, arınma, bağışlanma" anlamlarını taşır. Müslümanlar için bir tür hesap günü olan Berat gecesi birçok ibadetle geçirilir. Günahların affedildiği Berat gecesi Allah'ın rahmetinin ve bağışlamanın bol olduğu bir gecedir. Bu geceyi dua ederek, Kuran okuyarak, namaz kılarak ve diğer ibadetlerle geçiren vatandaşlar Allah'a yakınlaşmaya çalışır. Geçmiş hatalarınızla yüzleşeceğiz Berat gecesi manevi bir arınma günüdür.

BERAT KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Berat Kandili namazı dört rekattır. Berat kandili namazı nasıl kılınır;

"Allah rızası için tesbih namazı kılmaya” diyerek niyet edilir.

Sübhâneke’den sonra 15 kere Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber denir ve eûzü besmele çekilir.

Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha “Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denilir.

Rükûya varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir.

İkinci rekâta kalkılınca yine önce 15 kere tesbih okunur ve besmele çekilip Fâtiha ve sûre okunur. Ardından 10 kere tesbih çekilir.

Kalan rekatlar aynı şekilde tekrarlanır ve böylece 4 rekât tamamlanır. Toplamda üç yüz tesbih edilmiş olur.