Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bikini ve mayolar hazır mı? Deniz sezonu açılıyor…

Yüksek hava sıcaklığının etkili olduğu Kocaeli’de deniz sezonu yarın açılıyor.

Yüksek hava sıcaklığının etkili

Haziran ayına girmemizle beraber kavurucu yaz sıcaklıklarının da bizi yaktığı Kocaeli’de yarın itibariyle deniz sezonu açılıyor. 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasını kapsayan deniz sezonunda yaz döneminde çok sayıda insan ağırlayan sahillerde vatandaşlar, eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle denizin tadını mavi bayraklı plajlarda çıkaracak.

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR

Kocaeli, İzmit Körfezi’ne atık suların akmasının engellenmesiyle ilk mavi bayrağı 2012’de Karamürsel Altınkemer Plajı’yla aldı. Kentte mavi bayrağa sahip diğer plajlar arasında Kandıra Cebeci, Kerpe, Bağırganlı, Kumcağız halk plajlarıyla Kandıra Miço Koyu Kadınlar Plajı yer alıyor. Mavi bayrak, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından yüzme amacıyla kullanılan suyun niteliği, plaj düzeni ve emniyetinin sağlanması ve çevre yönetimi gibi konularda belirlenen 33 özelliği bünyesinde barındıran plajlara veriliyor.

KOSKEM’DE GÖREVE HAZIR

Ayrıca Kocaeli İtfaiyesi bünyesinde görev yapan Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), deniz sezonunda plajlarda vatandaşların can güvenliği için çalışmalarını sürdürecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları destekleri ile 2005 yılı itibari ile başlatılan Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) projesi 2024 sezonuna da çok iyi hazırlandı. Geçen sene yaklaşık 250 cankurtaran ile sahillerde hizmet veren KOSKEM, 15 Haziran Cumartesi günü yeni sezon için göreve başlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, tüm ekipmanlar ve personel eğitimlerinin tamamlanarak 140 personelin sezona hazır olduğunu söyledi ve vatandaşlara sahil güvenliği konusunda uyarılarda bulundu.