Bilal Savdert: Meşaleyi Kocaeli’den yakıyoruz!

Judoda 2020 Sydney Olimpiyat Oyunları şampiyonu Hüseyin Özkan, Judo Federasyonu Genel Kurulu öncesi federasyon başkanlığı adaylığını açıkladı. Eski milli judocu ve Türkiye’nin ilk akademi judo mezunu olan Bilal Savdert, Özkan’a sonuna kadar destek vereceklerini ifade etti ve “Meşaleyi Kocaeli’den yakıyoruz! Federasyonu, judoyu bilenlere emanet etmeliyiz” diye konuştu.

Bilal Savdert: Meşaleyi Kocaeli’den yakıyoruz!

BİZİM İÇİN GURURDUR

Savdert, Judo Federasyonu’nda kan değişikliğinin şart olduğunu belirtti ve şu ifadelere yer verdi: Marmara Üniversitesi mezunu, akademi kökenli İzmitli bir sporcu olarak judo sporuna büyük emekler verdik. Milli takımda görevler yaptık, birçok organizasyonda yer aldık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’da spor yapan, Türkiye judo tarihinde olimpiyatlardaki tek altın madalyayı ülkemize kazandıran Hüseyin Özkan’ın yanında durmak bizim için gururdur.

Bilal Savdert: Meşaleyi Kocaeli’den yakıyoruz! - Resim : 1

TAHİR BAŞKANIMIZIN DESTEK OLACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR

Judo Milli Takım Antrenörü Salim Abanoz hocam 30 yıl önce Çeçenistan’dan ülkemize geldi ve Türk Milli Takımı’na hizmetler etti. Gerek Hüseyin başkanımız gerekse de Selim hocamızı İzmitli olarak görüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ve Kağıtspor Kulübü’nün de Hüseyin Özkan ustamıza sahip çıkacağına olan inancımız tamdır.

HİÇBİR BAŞARI ELDE EDEMİYORLAR

Hüseyin Özkan başkanım, dediğim gibi olimpiyat altın madalyası kazandırmış ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’da sporcu olarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmiştir. 2 dönemdir başarısız bir judo federasyonu ile karşı karşıyayız. Hiçbir başarı elde edemiyor sadece öz kaynaklarımızı tüketiyor. Bu nedenle federasyonumuzu judocu bilen insanlara emanet etmeliyiz.

Bilal Savdert: Meşaleyi Kocaeli’den yakıyoruz! - Resim : 2

BAŞKANLIK MAKAMINA OTURTACAĞIZ

Salim Abanoz hocam gibi değerli kişilerin özgürce antrenörlük yapmaları gerektiğini düşünüyoruz. Salim hocamız ayrıca Antalya’daki Prens Spor Kulübü’nün de başkanı. Değerli sponsorumuz İsmail bey ve diğer sponsorlarımıza teşekkür ederim. Bizler her zaman kendilerine destek olacağız. Elde ettiğimiz güçle Allah nasip ederse Hüseyin ağabeyimizi başkanlık makamına oturtacağız.

Bilal Savdert: Meşaleyi Kocaeli’den yakıyoruz! - Resim : 3

KİMSE KİMSEYİ KANDIRMAYACAK

Başarı odaklıyız ve bu başarıları sağlarken de öz kaynaklarından yararlanacağız. Bu federasyonu, ekonomik nedenlerden ötürü yurt dışına götüremeyen federasyondan çıkarıp, tüm organizasyonlara katılabilen, özgürce yarışabilen, yarıştırabilen bir federasyon haline getirmek istiyoruz. Kimse kimseyi kandırmayacak. Kulüplerimize her türlü imkanı seferber edip birlikte güzel çalışmalar yapacağız. Meşaleyi buradan yakıyoruz. Dediğim gibi Hüseyin başkanımızı sonuna kadar destekleyeceğiz.

Bilal Savdert: Meşaleyi Kocaeli’den yakıyoruz! - Resim : 4

Kaynak: Erdem Övüç