Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bill Gates, Larry Page ve daha nicesi… Başarılı CEO’lar hayatlarını değiştiren o kitapları açıkladı!

Başarıları ile pek çok gence örnek olan şirket kurucuları, yolculuklarında kendilerine rehber edindikleri o kitapları peş peşe sıraladı. İşte ilham veren kitaplar ve içerikleri…

Başarıları ile pek çok

Dünyaca ünlü birçok isim, kurdukları şirketler, milyarlarca kişiye ulaşan hizmetleri ve daha pek çok özellikleri ile sık sık gündemde yer alır. Kariyer yolculukları henüz başlamış veyahut da başlamak üzere olan birçok genç, ünlü şirketlerin kurucularının hayatlarını sık sık araştırır. Bu noktada özellikle servetleri ile öne çıkan üst düzey yöneticiler, bu duruma gelene kadar başlarından geçenleri anlatarak gençlere ilham olmaya özen gösterir.

Bill Gates başta olmak üzere birçok isim şirketlerinden elde ettikleri gelirler ve dünya geneline yayılan faydalı buluşları ile dikkat çeker. Bu noktada mutlaka bir kitaptan esinlendiklerine dikkat çeken ünlü CEO’lar, gençlere de rehber olabilmek amacı ile hayatlarını değiştiren, başarıya ulaşmalarında yol gösterici olan o kitaplara dikkat çekti.

O LİSTE YAYINLANDI

Microsoft’tan Yahoo’ya, Twitter’dan Coco- Cola’ya kadar pek çok ünlü şirketin kurucusu, kariyer yolculuklarında kendilerine rehber olan kitaplar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. O isimlerin yaptıkları kitap paylaşımları, özellikle kariyerlerinde zirveye yerleşmek isteyen gençlerin dikkatlerini çekmeyi başardı. Söz konusu listede 10 tane kitabın olduğu görüldü.

REHBER NİTELİĞİ TAŞIYAN 10 KİTAP

Ünlü şirketlerin CEO’larına rehberlik yapan o kitaplar ve etkiledikleri başarılı isimler şu şekilde sıralandı:

– Savaş Sanatı- Sun Tzu: ‘Behinde the Cloud’ isimli kitabın yazarı, Salesfoce platformunun CEO’su Marc Benioff, kendi kitabında bu kitaptan öğrendiklerini ele almaktadır.

– The Prince- Niccholo Machiavelli: Blackstone Group’un CEO’su Stephen Schwarzman, bu kitabın herkes tarafından okunması gerektiğine inanıyor.

– Atlas Vazgeçti- Ayn Rand: ExxonMobil’ın CEO’su Rex Tillerson, bu kitabın çağımızın en etkili eserleri arasında yer aldığına inanıyor.

– Checlist Manifesto- Atul Gawande: Twitter ve Square’ın kurucusu Jack Dorsey, bu kitaptan özellikle personel seçimi esnasında ciddi derecede yararlandığını ifade etti.

– Çavdar Tarlasında Çocuklar- J.D. Salinger: Bill Gates’in en sevdiği kitaplar arasında yer alan bu eser, ünlü iş insanı tarafından ‘Tüm zamanların en iyi kitabı’ olarak tanımlanıyor.

– İş Dünyası Maceraları- John Brooks: Bill Gates tarafından önerilen bir diğer eser olan bu kitap, iş hayatı ile ilgili birçok tüyoyu içerisinde barındırıyor.

– Küçük Şeyler Nasıl Büyük Farklar Yaratır?- Malcolm Gladwell: “Lockheed Martin” isimli şirketin CEO’Su Marillyn Hewson, bu kitabın tüm personellerine ilham olduğunu ifade ediyor.

– Nikola Tesla Kendini Anlatıyor: Google’ın kurucularından olan Larry Page tarafından tavsiye edilen bu kitapta, tarihe iz bırakmış olan dünyaca ünlü liderlerin hayat hikayeleri anlatılıyor.

– Paranın Yükselişi- Niall Ferguson: Coco- Cola’nın yöneticilerinden olan Muhtar Kent, başarıya giden yolda bu kitaptan ilham aldığını belirtiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset
Sıradaki Haber Abdulvahap Akıncı’nın yeni kitabı raflardaki yerini aldı