BİM'de Çalışma Şartları Nasıl?
BİM’de çalışma şartlarının bir nebze zorlu olduğundan bahsedilebilir. BİM, zincir marketler arasında yer alır. Bu nedenle iş yoğunluğu fazladır. BİM’de çalışma şartlarının zor olması, personel sirkülasyonunun fazla olmasına neden olur.
BİM’de personellerin çoğu mağazalarda çalışır. Mağazaların yanı sıra depo, ofis, genel müdürlük ve bölge müdürlüğü kısımları vardır. Mağazalarda çalışan personeller kasaya bakar. Aynı zamanda mal indirme, yükleme ve yerleştirme işlemleri de yapılır. Mağaza temizliği gibi işler de satış personellerinin sorumluluğundadır.
BİM Maaşı Ne Kadar?
BİM maaşı yapılan işe göre değişiklik gösterir. Mağazada çalışan personeller, genellikle asgari ücretle çalışarak işe başlar. Asgari ücrete zam yapıldıkça BİM çalışanlarının maaşı da artar. BİM maaşı, bölge müdürlüklerinde çalışanlar için daha yüksektir. En yüksek maaş tutarı ise genel müdürlüklerde çalışanlar için söz konusudur.
BİM’de Çalışmak İçin Ne Gerekli?
BİM’de çalışmak için gerekenler, yapılacak işe göre değişir. Mağaza personeli olarak çalışacak olan kişilerden şu şartlar istenir:
- 30 yaşından küçük olmak
- En az lise seviyesinde okul mezunu olmak
- Perakende alanında deneyimli olmak
- Erkeklerin askerlik hizmetini tamamlaması
- İş başvurusunda bulunanların sabıka kaydının olmaması
- Esnek saatlere uyum sağlama kabiliyeti
BİM’de Çalışmak İçin Yaş Sınırı Var mı?
BİM’de çalışmak için yaş sınırı, mağaza personelleri için vardır. Mağaza personellerinin 25-30 yaş aralığında olması beklenir. Yaş sınırı müdürlük kadrosundaki işler ve kalifiye işler için genellikle daha yüksektir. Üst düzey yöneticilikte genellikle deneyim şartı aranır.
BİM’de Part Time Var mı?
BİM’de part time vardır. Ancak bu sürekli bir uygulama değildir. BİM’de çalışma şartlarının ağırlığından şikayet edenler, part-time çalışma şeklini tercih edebilir. Mağaza yoğunluğuna göre bazı bölgelerde part-time çalışacak personele ihtiyaç duyulur. Bunun için BİM tarafından yayımlanan iş ilanlarını takip etmek ya da mağazaya birebir giderek başvuru yapmak gerekir.
BİM yetkilileri tarafından başvurular değerlendirilerek gerekli durumlarda part-time personel alınır. Part-time personel olmak isteyenler, bölge müdürlüklerinden ya da mağazalardan başvuru yapabilir.
BİM Ofis Çalışanı Ne İş Yapar?
BİM ofis çalışanının yaptığı iş, kendisi için öngörülen sorumluluklara göre değişir. BİM ofis çalışanları genel olarak şu işleri yapar:
- Satışlar, mal alımları ile ilgili verilerin takip edilmesi
- Gerekli durumlarda raporlar oluşturulması
- Evrakların arşivlenmesi
BİM Depo Çalışanı Ne İş Yapar?
BİM depo çalışanının yaptığı iş; depolardan sevkiyatın sağlanması, depo düzeninin sağlanması gibi olabilir. Depolardan farklı mağazalara sevkiyat yapılır. Bu nedenle sevkiyatın belli bir düzen içerisinde yapılması önemlidir. Herhangi bir karışıklık olması halinde satış sürecinde aksaklık olabilir.
Depoda çalışma şartları bazen zorlu olabilir. Aynı zamanda iş sırasında hem çalışanların hem de yetkililerin iş güvenliği önlemlerini alması gerekir. Bu sayede depodaki riskler en aza indirilebilir. BİM depolarında sevkiyat araçlarını kullanacak şoförlere de ihtiyaç vardır. Firmanın ilanları, Kariyer.net gibi iş arama sitelerinden takip edilebilir.
BİM Maaşları Hangi Bankaya Yatıyor?
BİM maaşlarının yattığı banka Garanti Bankasıdır. Çalışanlar, Garanti Bankasından maaşlarını alırlar. BİM, çalışanlarının maaşlarını her zaman düzenli olarak yatırır.
BİM’de Prim Sistemi Var mıdır?
BİM’de prim sistemi vardır. Çalışanlara envanter primi ve ciro primi gibi ödemeler yapılır. Bu ödemeler sayesinde çalışanların maaşı yükselir.
BİM Yemek Parası Ne Kadar?
BİM’de yemek parası ödemesi yapılır. Ödeme tutarları yıllar içerisinde değişiklik gösterebilir. Yemek parası sayesinde çalışanlar, öğlen yemeklerini dışarıda yiyebilir. Çalışanlar, iş yoğunluğa göre değişen sürelerde yemek izni hakkını kullanır. BİM’de çalışma şartlarının yoğunluğu nedeniyle bazen yemek saatleri kısalabilir.
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.