Binbin Halka Arz Ne Zaman? Binbin Hisse Kaç Lot Verir? Binbin Halka Arz Katılım Endeksine Uygun Mu?

Yatırımcıların merakla beklediği (binbin) Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. halka arz bilgileri geldi. SOK onayından geçen binbin hisse fiyatı 91,85 TL olarak açıklandı. Peki, Binbin halka arz ne zaman? Binbin halka arz katılım endeksine uygun mu? İşte yanıtı..

Binbin Halka Arz Ne Zaman? Binbin Hisse Kaç Lot Verir? Binbin Halka Arz Katılım Endeksine Uygun Mu?

Halka arz alım satım yapan vatandaşların merak ettiği Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. (binbin) bilgileri belli oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından başvurusu onaylanan binbin halka arz 17 milyon lot dağıtımı için harekete geçti. Peki, Binbin halka arz ne zaman? Binbin halka arz katılım endeksine uygun mu? İşte merak edilenler..

BİNBİN HİSSE HALKA ARZ NE ZAMAN?

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. (binbin) talep toplam tarihleri 3-4 Ekim 2024 olarak açıklandı. Hisse fiyatı 91,85 TL olan Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. eşit dağıtım yöntemiyle işlem görecek. Toplamda 17,000,000 Lot dağıtımı yapacak olan binbin hisse halka açıklık oranı yüzde 20, halka arz büyüklüğü ise 1.5 milyar TL olarak belirlendi. Halka arz ardından şirketin piyasa değeri yaklaşık 10,28 milyar TL olacak. Binbin hisse halka arz ile şirketin mevcut sermayesi 100 milyon TL’den 12 milyon TL artırılarak 112 milyon TL’ye yükseltilecek​.

Binbin Halka Arz Ne Zaman? Binbin Hisse Kaç Lot Verir? Binbin Halka Arz Katılım Endeksine Uygun Mu? - Resim : 1

BİN ULAŞIM HİSSE KULLANIM YERLERİ

Yüzde 20 Alternatif yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi

Yüzde 30 Makina, taşıt, cihaz vb. mal ve hizmet alımı

Yüzde 30 Ticari borçlar ve grup şirketlerine olan borçların ödenmesi

Yüzde 20 İşletme sermayesi