Binlerce cana umut oldular

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, sel ve deprem gibi afetlere karşı yaptığı hızlı ve operasyonel müdahaleleriyle binlerce kişiye umut oldu.

Binlerce cana umut oldular

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangın, sel ve deprem gibi afetlere karşı hızlı ve etkili müdahaleleriyle 2023 yılında binlerce kişinin hayatını kurtardı. Özellikle 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde gösterdikleri başarılı müdahale ile dikkat çeken itfaiye ekipleri, Adıyaman, Kahramanmaraş, Defne ve Antakya gibi bölgelerde 82 vatandaşı enkaz altından sağ çıkardı.

Binlerce cana umut oldular - Resim : 1

HIZLI MÜDAHALE

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, kent genelinde 18 profesyonel itfaiye istasyonu, 5 gönüllü müfreze, 93 itfaiye müdahale aracı ve 569 personeliyle faaliyet gösteriyor. Olaylara ortalama 7 dakika varış süresi, teknik donanım ve deneyimleriyle öne çıkan ekipler, Türkiye genelinde 2023 yılında meydana gelen olaylara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etti. Yangın, sel, su baskını, trafik kazası, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi çeşitli olaylara müdahalede etkin rol oynayan itfaiye ekipleri, 2023 yılında toplamda 10 bin 374 olaya müdahale ederek vatandaşların mal kayıplarını en aza indirdi.

Binlerce cana umut oldular - Resim : 2

13 SAHİL BÖLGESİNDE GÖREV

Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteriyor ve 2023 yılında Kocaeli sahillerinde 2 bin 197 kişiyi boğulmaktan kurtardı. 15 Haziran'da başlayan sezon boyunca haftanın yedi günü cankurtaranlık hizmeti sunan ekipler, 15 Eylül'e kadar Kocaeli'nin 13 sahil bölgesinde görev yaptı.

Binlerce cana umut oldular - Resim : 3

ANINDA YARDIMA KOŞUYOR

Büyükşehir İtfaiyesi, sadece Kocaeli'yle sınırlı kalmayıp Türkiye genelinde meydana gelen yangın, deprem ve afet durumlarında anında yardıma koşuyor. Ayrıca, verdiği eğitimlerle bir meslek okulu görevi görerek İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü, 12 bin 895 vatandaşa yangın ve önleme eğitimi verirken, proje ve denetim birimi ise 4 bin 908 yangın önleme faaliyetinde bulundu.

Kaynak: BÜLTEN