Bir kişiyi öldürmüş, eşini de yaralamıştı: İstenen ceza belli oldu!

Derince'de bir kişiyi silahla öldüren ve eşini de yaralayan şüphelinin yargılanmasına bugün devam edildi.

Bir kişiyi öldürmüş, eşini de yaralamıştı: İstenen ceza belli oldu!

Derince'de 22 Şubat 2022 tarihinde bir markette alışveriş yapmakta olan B.D. ile eşi S.D.'ye M.Ş. tarafından ateş açılarak yaralanmış ve daha sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmışlardı. B.D. yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olaya ilişkin yakalanan M.Ş. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı. Olaya ilgili dava bugün Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ev hapsindeki sanık M.Ş. katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

TUTUKLULUĞU SÜRECEK

Duruşmada, Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca sanık M.Ş. ile mağdur S.D. hakkında düzenlenen raporlar okundu. Mağdur avukatı Batuhan Memişoğlu, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor içeriğinin de gözetilerek ve sanığın önceki aşamada tahliye gerekçesi dikkate alınıp yargılamanın tutuklu sürdürülmesine karar verilmesini talep etti.

9 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık M.Ş'nin, B.D'yi "kasten öldürme" suçundan müebbet, S.D'yi "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nun raporu dikkate alınarak sanığın tutuklanmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA