Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bir rastlantıdan daha fazlası: Avrupa Şampiyonası’nın en iyi kurtarışı

Amerikan ünlü spor gazetesi The Athletic’in kaleci analisti Matt Pyzdrowski, Mert Günok’un Avusturya maçında yaptığı kurtarış için “mucizevi bir kurtarış” diyerek pozisyonun detaylı analizini yaptı.

Amerikan ünlü spor gazetesi

The New York Times bünyesinde bulunan Amerikan ünlü spor gazetesi The Athletic’in kaleci analisti Matt Pyzdrowski, Mert Günok’un Avusturya maçında yaptığı kurtarış için “mucizevi bir kurtarış” diyerek pozisyonun detaylı analizini yaptı.

“ŞİMDİYE KADAR GÖRDÜĞÜM EN İYİ KURTARIŞ”

Pyzdrowski, Mert’in kurtarışını sansasyonel olarak tanımlarken “şimdiye kadar gördüğüm en iyi kurtarışlardan biri” ifadelerini kullandı. Böyle bir kurtarışın çok çalışma ile gerçekleşebileceğini, tesadüf olmadığını ve pek çok parametrenin bir araya gelmesiyle gerçekleşebileceğini yazan yazar, “top havada dönerken Günok, önce vücudunu çevirdi ve ardından kalesine doğru üç hızlı adım attı; bu arada kafasını ve gözlerini üstündeki topa odakladı. Bu önemliydi çünkü bir saniye içinde atlayışı ve rotayı değerlendirmesine ve aynı zamanda nihai varış noktasını tahmin etmesine yardımcı oldu. Bir an bile tereddüt etse, o zaman zorlayıcı bir gol olacaktı” ifadelerini kullandı. Yazar, top havadayken Mert’in gözlerini toptan ayırarak kafa vuruşunu yapan Baumgartner’a odaklanmasının önemli olduğunu ve rakibin topa ne şekilde vuracağının analizinin yaptığının altını çizdi.

İNCE BİR ÇİZGİ

Yazısında pozisyonun detaylı analizini yapan Matt Pyzdrowski, Mert’in kurtarışı için çeyrek final ve elenme arasındaki ince bir çizgi olduğunu benzetmesini yaparak bu durumun bu kurtarışı daha özel kıldığını yazdı.