Birbirlerini ‘çok seviyorlar’

KBB Meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyesi Aykut Bozkurt, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i “çok sevdiğini” ifade ederek bazı eleştirilerde bulundu. Başkan Hürriyet de AK Partili Bozkurt’u çok sevdiğini ifade ederek eleştirilere cevap verdi.

Birbirlerini ‘çok seviyorlar’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 144 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Meclis Başkan Vekili Berna Abiş Başkanlık yaptı.

“ÇOK SEVİYORUM”

Meclis toplantısında İnönü Caddesinin esnaflarının sorunları ile ilgili AK Partili Meclis Üyesi Aykut Bozkurt konuşmasına İzmit’i ve İzmit Belediye Başkanını sevdiğini ifade ederek başladı. Bozkurt konuşmasında, “Geçtiğimiz dönem meclis üyesi değildim ama siyasetin içinde olan biriydim. Cumhuriyet Parkını istemişti. Kendisini çok seviyorum. Canım ciğerim arkadaşım Şanbaz Yıldız Tahir Başkanı aramıştı. Şanbaz’ı da kıramadığı için Cumhuriyet Parkını İzmit Belediyesinin teslim etti. Biraz daha güzel bir şey yapılabilirdi. Yapmıyorsak Tahir Hoca yapsın. Derdimiz birlikte yapmak” dedi.

“AYAK OYUNLARI İLE UĞRAŞTIK”

Bozkurt’un ardından söz alan CHP grup Başkan Vekili İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Sayın Başkanımı ben de çok severim. Nezaketi için teşekkür ederim. Geçtiğimiz dönem meclis üyesi olmadığı için bilmediği bir süreç. Basit bir süreç değil. Oranın mülkiyetini almış olsak da koruma kurulu bizim proje talebimizi reddetti. Kafeterya bölümünün onarımı ile ilgili izin verildi. Seçime yakın bir zamanda park kısmı projesi onaylandı. Orada bir sürü ayak oyunları ile uğraştırk.

“ESNAF KAN AĞLIYOR”

Konuştuğumuz konu İnönü caddesi esnafı sorunları. Yapılmayan hizmetlerin esnafa verdiği zarar. Esnaf ciddi bir mücadele veriyor. Sorun Cumhuriyet parkının düzenlemesi ile yapılacaksa hemen yapalım. Belli ki AK partili arkadaşların içinde kalmış o konu. Lütfen konuşalım. Asıl sorun Cumhuriyet parkı değil. Mesele gölgelik yapılması değil. Tek şeride düştüğünden beri ciddi bir problem var. Gülüyoruz eğleniyoruz ama esnaf kan ağlıyor. İnönü caddesi esnafları ile konuyu ciddiye alarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“GÜNDEM KONUSU DEĞİL AMA İNÖNÜYÜ KONUŞUYORUZ”

Madde ile ilgili konuşan meclis başkanı Berna Abiş, “Cumhuriyet Parkı gündem konusu değil diyorsunuz ama Cumhuriyet Parkı da gündem konusu değilken devam ettik. Burada bahsettiğiniz Ulaşımı çift taraflı olması ise konuşulur ve tartışılır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Serhat Güneş