Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Birinci ara tatil bitti, gözler yarıyıl tatiline çevrildi! Sömestr tatili ne zaman? 15 tatil hangi tarihte başlayacak?

Bir haftalık tatilin sona ermesinin ardından okulların yarıyıl tatiline ne zaman girecekleri merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri ilgilendiren takvimin detaylarını paylaştı.

Bir haftalık tatilin sona

Türkiye genelinde hizmet veren tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumları için yeni dönem zili eylül ayında çalmıştı. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen 3 aylık yaz tatilinin ardından 2023- 2024 eğitim ve öğretim dönemi için bir araya gelirlerken geçtiğimiz hafta da dönemin ilk tatili gerçekleşti.

11 Eylül Pazartesi günü başlamış olan 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı, 13 Kasım 2023 tarihinde birinci dönem ara tatiline girdi. Bir haftalık tatil kapsamında dinlenen öğrenciler ve öğretmenler, 20 Kasım 2023 tarihinde yeniden okullara akın etti.

1 haftalık birinci dönem ara tatilinin sona ermesinin ardından bu kez de yarıyıl tatiline ilişkin sorgulamalar yapılmaya başlandı. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler, birinci dönemin ne zaman sona ereceğini merak etmeye başladı. Bu noktada devreye giren Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim ve öğretim yılı için düzenlemiş olduğu takvimin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşarak bilgilendirmelerde bulundu.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen okullarda görevlerini yerine getirmeye devam ederlerken sömestr tatilinin yani yarıyıl tatilinin ne zaman başlayacağı da merak konusu oldu. Bu sene eğitim faaliyetleri adına pek çok yeni uygulamaya imza atan Milli Eğitim Bakanlığı, yeni dönemin takvimine ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılmış olan takvime göre birinci dönem 19 Ocak 2024 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 2 Şubat tarihine kadar sürecek olan yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi günü ikinci döneme başlayacak.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN SONA ERECEK

5 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan ikinci dönemin ara tatili 8- 12 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı 13- 14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan sorumluluk sınavlarının ardından sona erecek.