Bit pazarı esnafı yeni yerine alıştı rekabet geri geldi

Kartepe Köseköy Ulus Pazarı’nda her Çarşamba günleri kurulan 2.El ve Antika Pazarının esnafları da vatandaşlar da pazara alıştı. Pazar alanının geniş olması daha çok esnafa satış olanağı sağlarken pazardaki rekabet ortamı da geri geldi.

Bit pazarı esnafı yeni yerine alıştı rekabet geri geldi

2023’ün Ocak ayına kadar Başiskele Kullar Kapalı Pazar Alanı’nda kurulan ve halk dilinde Bit Pazarı olarak adlandırılan 2.El ve Antika Pazarı, Kocaeli’de yaklaşık 5 ay boyunca yer sorunu nedeniyle kapalı kalmıştı. Kocaeli Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Odası’nın girişimleri ile yeniden Pazar yeri belirlenen 2.El ve Antika Pazarı esnafları yaklaşık 7 aydır Kartepe Köseköy Ulus Pazarı alanında tezgah açıyor. Yine her Çarşamba günü kurulan 2.El ve Antika Pazarı’nın yeni yerine esnaflar da vatandaşlar alıştı. 2.El ve Antika Pazarında giyimden antika eşyalara, hırdavattan ayakkabıya, bisiklet ve motosiklet malzemelerinden elektronik eşyalara kadar yüzlerce çeşit sıfır ve ikinci el ürün yer alıyor. Yeni pazar alanının geniş olması çok daha fazla esnafa pazarda tezgah açma imkanı sağlarken pazardaki ürün çeşitliliği de daha çok vatandaşı Pazar alanına çekiyor.

Bit pazarı esnafı yeni yerine alıştı rekabet geri geldi - Resim : 1

Bit pazarı esnafı yeni yerine alıştı rekabet geri geldi - Resim : 2

Evren Satıcı

"HER HAFTA DAHA FAZLA VATANDAŞ GELİYOR"

2.El ve Antika Pazarı esnaflarından olan Evren Satıcı, “Son olarak Kullar’da satış yapıyorduk. Orası alan olarak buraya göre çok küçüktü. Sınırlı sayıda esnaf gelebiliyor ve tezgah açabiliyordu. Bu da pazara daha az ürün ve doğal olarak da daha az müşteri getiriyordu. Burası çok daha geniş bir alan. Çok fazla esnafın tezgah açma şansı var. Bu da pazarda rekabet ortamını geri getirdi. Böylelikle daha çok çeşit oluyor ve çok daha fazla vatandaş alışveriş için pazara geliyor. Mayıs ayından bu yana burada pazar kuruluyor ve her hafta daha da fazla vatandaş geliyor. Ancak yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar 2. el eşyaları bile alırken hemen karar veremiyor. Millette para yok. Satışlar çok iyi diyemem ama yine de bir şeyler oluyor” dedi.

Bit pazarı esnafı yeni yerine alıştı rekabet geri geldi - Resim : 3

Bit pazarı esnafı yeni yerine alıştı rekabet geri geldi - Resim : 4

Bit pazarı esnafı yeni yerine alıştı rekabet geri geldi - Resim : 5

Bit pazarı esnafı yeni yerine alıştı rekabet geri geldi - Resim : 6

Bit pazarı esnafı yeni yerine alıştı rekabet geri geldi - Resim : 7