Bitcoin’de son düşüş ayı tuzağı mıydı? Yükseliş devam edecek mi?

Bitcoin’de son düşüş ayı tuzağı mıydı? Yükseliş devam edecek mi?

Blockchain analiz firması Santiment, Bitcoin'in bu hafta 44.000 dolar bandındaki zirvesinden %5'i aşan düşüşünün ardından kripto para için hala iyimser bir görüşe sahip.

Santiment, yatırımcıların Bitcoin'deki son dalgalanmanın ardından belirsizlik hissi yaşayarak varlıklarını kripto borsalarına taşıma eğilimine girdiğini bildirdi. Aynı zamanda, Santiment'in raporu kripto para borsalarındaki USDT miktarındaki artışa dikkat çekti. Sabit kripto paranın 6 ay öncesine göre %7'ye yakın bir artış göstermesi, yatırımcıların kripto borsalarında USDT'de beklediği ve kripto para satın alma potansiyelini yansıttığı için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Santiment analistleri, önceki paylaşımlarında piyasa genelinde bir ayı tuzağı evresinin tamamlanmak üzere olduğunu iddia etmişti. Ayı tuzağı, varlığın sert bir düşüş yaşadıktan sonra aynı hızla toparlanarak yoluna devam ettiği durumlar için kullanılan bir tabir.

Bitcoin, hafta açılışında yaşadığı düşüşle 40.200 dolara kadar geriledikten sonra günü 41.250 dolar seviyesinde kapattı. Bu düşüş, kripto paranın aşırı ısındığı ve büyük yatırımcıların kâr satışına gitmesiyle bağlantılı olarak değerlendirildi.

Bugün hafif alıcılı hareket eden Bitcoin, 42.000 dolar denemesinin ardından gün ortasında 41.700 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Kripto para piyasalarının toplam değeri 1,58 trilyon dolar civarında seyrediyor ve ortalama işlem hacmi 80 milyar doların üzerinde devam ediyor.