Bizim Kıraathane’den merhaba

Mehmet Ümit Küçükkaya

Mehmet Ümit Küçükkaya

Tüm Yazıları

Aslında bu alemde genel kanı ilk yazının merhaba yazısı ile başlamasıdır. Veya ben öyle sanıyorum. Lakin özel bir tarihi kaçırmamak için, dünya tarihinin en büyük kahramanını anmak için ilk yazımı sizlere BİZİM KIRAATHANE’den yazdım. Nedir bu kıraathane dediğiniz duyar gibi oluyorum. Aşağıda BİZİM KIRAATHANE’DEN daha detaylı bilgiler paylaşacağım sizlerle.

Ama ilk önce yazı yazmaya nasıl karar verdiğimi sizlerle paylaşmak isterim. Çünkü ben bile hala şaşkınım bu konuda. İlk teklif sevgili yazı işleri müdürümüz Furkan Çalışkan’dan geldi. Aslında uzun zamandır aklımda olan ve hatta çok teklif ve teşvik aldığım köşe yazısı yazma işine, Furkan kardeşim beni bir çırpıda nasıl ikna ettiğine dair hala en ufak bir fikrim yok. İddialı bir yazar olduğum söylenemez ama siyaseti sevdiğim, icra etmekten hoşlandığım bir gerçek. Bu dönem siyasetçileri biraz ete-süte dokunmadan sosyal ziyaretlerle siyaset yaptığından dolayı onun açısından kitabı ortadan konuşan bir siyasi yazar istemesi doğal. Ama benim açımdan şartlar pek öyle mi hala kuşkularım var. Siyasetsiz siyasetin bu kadar moda olduğu başka bir zaman olduğunu hatırlamıyorum. Millet ittifakı altılı masaya, Cumhur İttifakı Reisin dudaklarına siyaset arenasını terk etmiş durumda. Bırakın yerel örgütlerin yaptığı projelerle siyasi partilerin merkezlerine yeni bakış açısı getirmesini, merkez de ki siyasetin yerele taşımasında bile büyük boşluklar olduğu aşikâr. Yani siyasetin suya sabuna dokunmadığı bir dönemde topa direkt dalmak başımızı biraz belaya sokabilir. Gerçi siyaset tarzımızda tam bir bela sever tarzdı. Belki de bu heyecanı özlemektir beni yazmaya ikna eden. Furkan kardeşimle ikinci projemiz ise bu sefer benim daha hevesle istediğim bir olay. Haftada bir gün; akın bir zamanda yayın hayatına başlayacak Nokta TV’de program yapmak. Siyasetin tüm renklerinin ve detaylarının konuşulduğu, bolca Kocaeli’nin sorunlarının konuşulacağı hatta hafif haftalık spor muhabbeti yapacağımız bir program. Şimdilik bu kadar detay yeter. Moderatörümüz sanırım yakında tüm detayları sizlere duyuracaktır.

Son cümle tüm dostlar ve değerli okuyucularda şimdiden yapacağımız sürç-ü lisandan dolayı af ola. Yazılarımda bir iddia içinde değilim sadece bildiklerimi, aklıma gelenleri, gönlüme düşenleri sizlerle paylaşma derdinde olan kenti seven sade bir vatandaşın sesi olma arzusundayım ki bilakis sade vatandaşın ta kendisiyim. Kente dair gözlemlerimiz, günlük- haftalık yazılarımızı bu sütunlarda sizlerle buluşturmaya çalışacağız. Bu arada gündelik yazıların yanında BİZİM KIRAATHANE’den siyasetin gerçek hayatta yansımalarını yorumlayacağız. Nedir BİZİM KIRAATHANE? BİZİM KIRAATHANE, her mahalle merkezinde olan siyasetçi olmayan vatandaşların siyasete bakış açısını gösteren bildiğin klasik bir kıraathane. Siyasetin masa başı haricinde sokakta nasıl yorumlandığını sizlere göstermeye çalışan dost meclisi bir yer. Şimdilik Gakkoş Yusuf ve emekli Mehmet Amca ile sizleri tanıştırdım. Ama kıraathanemizde daha çok kahraman daha çok tiplemelerimiz olacak. Bizlere siyasilerden farklı bakış açısıyla olayları yorumlamaya çalışacaklar. Eminim ilginç tiplemelerle ilginç sohbetlerimiz olacak. Bende merakla bekliyorum.

Her yazımızın sonunda izlenecek görseller, dinlenecek şarkılar kısacası hayatımızın renklerini kendi penceremden paylaşacağım sizlerle. Belki sizde zamanla kendi tercihlerinizi paylaşırsınız benimle ve bu sütunlarda hep beraber paylaşmış oluruz. Yeni güzel bir günde yeni güzel bir hayata yeni bir heyecana kocaman bir MERHABA.

HAFTALIK ÖNERİLER…

İzlenesi: Peekay(P:K).. Yönetmen: AMİR KAHN

Dinlenesi: Günaydınım, nar çiçeğim. Melahat Gürses’ten tavsiye ederim.