Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Böcekli börek vermişti: Ford Otosan’da eylem kararı!

Türk Metal, Birleşik Metal ve Özçelik İş sendikaları ile MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Çıkmaza giren toplantıda grev kararı alındığı Ford Otosan’a iletildi.

Türk Metal, Birleşik Metal

Metal işçilerini yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmelerindeki görüşmeler devam ediyor. Anlaşmaya varılamayan görüşmelerde, Ford Otosan da greve çıkmaya hazırlanıyor.

BİRLEŞİK METAL TARİHLERİ AÇIKLAMIŞTI

Sendikalar ve MESS arasındaki görüşmelerde son olarak yüzde 60 düzeyinde verilen teklifin yeterli bulunmaması üzerine alınan grev kararında Birleşik Metal İş Sendikası grev tarihlerini 19 Ocak, 23 Ocak ve 24 Ocak olarak açıklarken Ford Otosan’a da Türk Metal Sendikası tarafından grev kararı iletildi. Ford Otosan tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na açıklama yapıldı ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile Türk Metal Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi sürecinde sendikanın grev kararı aldığı bilgisi paylaşıldı.

FORD AÇIKLAMA YAPTI

Grev tarihi belirlenmezken şirket tarafından yapılan açıklamada; “Şirketimizin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası tarafından tüm işyerlerimiz için uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere grev kararı alındığı Şirketimize bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır” ifadelerine yer verildi.

BÖREKTEN BÖCEK ÇIKMIŞTI

Ford Otosan’da son olarak ESS’in tutumundan dolayı anlaşmazlıkların yaşanması sonrasında eylemde olan Ford işçilerine verilen böreğin içerisinden böcek çıkmıştı. Ford İşçi Bülteni isimli sosyal medya hesabı ise açıklama yapmış ve yaptığı açıklamada; “Pazartesi gecesi 315 adet araç yapılmış, bu gece gelip bize birer dilim baklava dağıttılar. Sonra yalandan yere kaşık vurma eylemleri, yürüyüşler, basın açıklamaları hepsi sendikanın gösterişi! Önce ilgilenmesi gereken şeylerle ilgilensin, biz neden kötü yemekler yiyoruz? Yemeği geçtim sigara böreğinden nasıl böcek çıkabiliyor?” sözlerini kullanmıştı.