Boğazdan gemiler ne zaman, saat kaçta geçecek? Ankara ve İstanbul'da uçak gösterisi saat kaçta yapılacak?

Boğazdan gemiler ne zaman, saat kaçta geçecek? Ankara ve İstanbul'da uçak gösterisi saat kaçta yapılacak?

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlamaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da büyük bir heyecan ve coşku hakim. Özellikle İstanbul Boğazı'ndan geçecek olan 100 savaş gemisi, Anadolu Uçak Gemisi ve 20 savaş uçağının geçit töreni vatandaşların büyük ilgisini çekiyor.

Bu muhteşem gösteri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından organize ediliyor. İstanbul Boğazı'ndan 100 savaş gemisi ve Anadolu Uçak Gemisi'nin geçişi sırasında 20 pare top atışı yapılacak. Aynı anda boğazın üzerinde 20 adet savaş uçağı da geçit töreniyle havada boy gösterecek.

Peki, Geçit Töreninin Saati Ne Zaman?

İstanbul Boğazı'nda gerçekleşecek bu büyük gösteri için belirlenen saatler şöyle:

  • Savaş gemilerinin boğazdan geçiş töreni saat 17.00'da başlayacak. Bu esnada 20 pare top atışı yapılacak.
  • Savaş uçaklarının geçiş töreni de gemilerle eş zamanlı, saat 17.00'de gerçekleşecek.

Ancak bu etkileyici gösteriler bununla sınırlı kalmayacak. Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladığımız bu özel günde SoloTürk ve Türk Yıldızları'nın gösterileri de vatandaşları büyüleyecek:

  • SoloTürk'ün muazzam gösterisi önce Ankara'da saat 13.00'te, ardından İstanbul Boğazı'nda saat 16.40'ta başlayacak.
  • Türk Yıldızları ise saat 16.20'de İstanbul Boğazı'nda gökyüzünde adeta bir dans sergileyerek gösterilerine başlayacak.

Bu tarihi günü kaçırmak istemeyen vatandaşların belirtilen saatlerde İstanbul Boğazı'nı ziyaret etmeleri, bu eşsiz gösteriyi canlı olarak izlemeleri önerilir.