Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bolu’da çoğaltılan 8 bin alabalık Servetiye’de dereye salındı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Servetiye Alabalık Tesisi’nde gerçekleştirilen 8 bin kırmızı benekli alabalık salınımı programına katıldı. Programda konuşan Büyükakın, “Bir taraftan etrafı izlerken konulara dair düşündüm çok güzel bir şehirde yaşıyoruz, bu güzellik bize emanet” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen balık popülasyonlarının çoğaltılması, gen kaynakların korunması, biyolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir olması hedeflenen etkinlikte 8 bin adet yavru kırmızı benekli alabalıklar dereye salındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenli olarak gerçekleştirdiği balık salınımı Kiraz Dere uzantısında bulunan Servetiye Alabalık Çiftliği’nde gerçekleşti. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı, MHP İl Başkanı Mehmet Nuri Demirbaş, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

GEÇMİŞTEKİ ZENGİNLİĞİNE KAVUŞTURACAĞIZ

Kürsüye çıkan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, 8 bin balığın bugün Servetiye’nin kaynaklarına ulaşacağının söyledi. Başkan Özlü, “Çocukluğumun geçtiği bu derelerde geçmiş dönemlerde balıklar o kadar fazlaydı ki elimizle tutardık ama hepimizin yaptığı hatalarda popülasyonun düşmesine sebep olduk. Bugün hep birlikte burada yaşayanlar olarak daha dikkatli davranarak buradaki alabalık popülasyonunu geçmişteki zenginliğine kavuşturacağız” ifadelerine yer verdi.

 

HAYVANLAR KÜRESEL ISINMADAN SORUMLU TUTULABİLİR Mİ?

Konuşması için kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, hayvanların bu küresel ısınmadan sorumlu tutulamayacağını, dünyanın insanlar olmadan devamlılığını sürdüreceğini söyledi. Başkan Büyükakın “Bu dünyanın ne sahibi, ne de hakimiyiz. Dengeye uyum sağlamamız gerekiyor bu dengeyi bozabilecek tek güç insan gücüdür” dedi. İnsanların bu dünyaya zarar verebilecek tek varlık olduğunun altını çizen başkan Büyükakın “İçinde yaşadığımız bu çevreyi yaşayabilir halde bırakmak gibi çok önemli bir görevimiz var. Elimizden gelenden daha fazlasını yapma gayretinde olmamız gerek” diyerek evrenin uyumuna ve insanların da bu uyuma ayak uydurması gerektiğinin altını çizdi.

İSLAMIN ŞARTI 6 OLSAYDI BU HADDİNİ BİLMEK OLURDU

Felsefe ağırlıklı konuşacağını söyleyen Tahir Büyükakın, “İnsan haddini aşmamalı İslam’ın şartı 6 olsaydı 6. haddini bilmek olurdu. Çevre faaliyetlerimizin çalışmaları da bu alanda yoğunlaşmış durumda” ifadelerine yer verdi. Konuşmasına devam eden Büyükakın insanoğlunun Amerika’yı keşfettiğinde toprakları işgal ettiğini belirtti. Kızılderililer şef Seattle’ın sözünden alıntı yapan Büyükakın “Son balık tükendiğinde paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacaksınız” dedi.

KONUŞMASI GEREKENLER SUSUYOR SUSMASI GEREKENLER KONUŞUYOR

Kurandaki ayetlerden örnek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Zenginleşelim ancak yok olmamıza sebep olmasın. Kuranda bir ayette ekini bozdular diyor. buna kulaklarımızı kapatıp yıllar sonra diyoruz ki GDO’lu besinler insan sağlığını bozuyor. Bu dünyada insanca yaşamak istiyorsak evrene hakim olma zihniyetinden kurtulmamız lazım. Bu zihniyet aydın olduğunu idda eden batı zihniyetidir. Sesimizi çıkarmadığımız için böyle oluyor konuşması gerekenler susuyor, susması gerekenler konuşuyor”. Çevre bilincine de değinen Büyükakın, “Dünyanın hafif yan durduğunu biliyorsunuz değil mi? Dik dursa mevsimler olmaz. Dengelerin ufacık sapması nedeniyle bile ekstrem olaylar meydana geliyor. Çevre bilincinin buradaki herkesten gelecek nesle aktarılması gerekiyor kağıtları kullanırken ağaçlardan feragat ettiğimizi unutmadan kullanmalıyız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.